Tači spreman da se sastane sa Tadićem

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da je spreman da se sretne sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem radi, kako je rekao, razmatranja svih problema koje otežavaju odnose između Kosova i Srbije.

Podeli ovaj članak sa:
  • Hašim Tači (Foto Novosti)

“Stavovi Srbije prema Kosovu nisu ispravni i mi želimo da na dnevnom redu jednom zauvek bude celokupna situacija. Srbija mora da promeni svoj stav, ne samo prema Kosovu, već i prema drugim zemljama Balkana”, kaže Tači za makedonsku privatnu televiziju “Alfa TV”, a prenosi prištinski dnevnik "Koha Ditore".

On je napomenuo da je Priština spremna da sarađuje i da, kako je naveo, "zajedno, kao region, pristupimo evroatlantskim strukturama".

"Ja i Boris Tadić, kao dva lidera, imamo obavezu da pružimo ruku jedan drugom. Ja sam spreman da sa gospodinom Tadićem razgovaram o tim pitanjima", rekao je Tači i dodao: "Želim da naglasim da o unutrašnjoj politici Kosova odlučujemo mi, a ne Srbija”.

On je pozitivnim ocenio odnose između Kosova i Makedonije, podvlačeći da očekuje da makedonski premijer Nikola Gruevski uskoro poseti Kosovo.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane