Vesti

Tači obavestio Jahjagu o susretu sa Dačićem

Premijer Kosova Hašim Tači obavestio je danas predsednicu Atifete Jahjagu da je na sastanku sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem u Briselu dogovorio da na četiri prelaza između Kosova i Srbije počne implementacija sporazuma o integrisanom upravljanju.
 • 12.11.2012
 • 19:12 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1004
Tači obavestio Jahjagu o susretu sa Dačićem
Tači i Jahjaga (Foto predsedništvo Kosova)

Tači je, u pratnji potpredsenika Vlade Hajredina Kućija, jutros razgovarao sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom o drugom sastanku sa Ivicom Dačićem, održanim prošle nedelje uz posredovanje visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Tači je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, od Dačića zatražio povlačenje i raspuštanje ilegalnih srpskih struktura koje funkcionišu na teritoriji Kosova.

U saopštenju dostavljenom KIM radiju ističe se da je otvoreno pitanje „trnasparentnosti finansiranja“ kosovskih institucija, onako kako je predviđeno planom Martija Ahtisarija.

Takođe je razgovarano o tome da srpski istorijski spomenici i verski objekati budu pod zaštitom multietničke Policije Kosova, izgradnji autoputa, ali i otvaranu kancelarija za vezu imeđu Kosova i Srbije, kaže se u saopštenju dostavljenom KIM radiju.

Predsednica Jajaga je, dodaje se u saopštenju, pružila je punu podršku dijalogu između Kosova i Srbije i navela da će to dovesti do pune noramlizacije odnosa dve strane, ali i ubrazati tempo evropskih integracija.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018