Vesti

Tači o susretu sa Dačićem u Skupštini Kosova

Premijer Kosova Hašim Tači informisaće poslanike Skupštine Kosova o sastanku koji je 7. novembra imao sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem u Briselu.
 • 16.11.2012
 • 19:24 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1048
Tači o susretu sa Dačićem u Skupštini Kosova
H.Tači, K. Ešton, I. Dačić (Foto FoNet)

Tači je ranije, o razgovorima koje je vodio sa Dačićem, informisao predsednicu Kosova Atifete Jahjagu, Vladu Kosova i predsedništvo vladajuće Demokratske partije Kosova.

Kosovski premijer je na sastanku Vlade Kosova kazao da na poslednjem sastanku razmatrano šest pitanja, kao i da će se sledeći održati u decembru.

Tači je rekao da poslednji sastanak sa Dačićem doprinosi ostvarivanju prethodno postignutih sporazuma sa Srbijom, sa posebnim akcentom na Sporazum o integrisanom upravljanju prelazima (IBM). On je naveo da je postignuta saglasnost da sporazum IBM počne da se primenjuje od decembra na četiri prelaza - Jarinje, Brnjak, Merdare i Bela zemlja.

Iz kabineta visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, nakon sastanka Dačić – Tači, saopšteno je da je osim o sporazumu o IBM, bilo reči i o zaštiti kulturnog i religijskog nasleđa Srba na Kosovu. Obe strane saglasile su se i da zajednička tehnička radna grupa pripremi studiju izvodljivosti o izgradnji auto-puta Niš-Priština uz zaključak da su se sve tri strane saglasile da se uskoro ponovo sretnu.

Sledeći sastanak  Dačić – Tači uz posredovanje Ketrih Ešton najavljen je za početak decembra.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018