Vesti

Tači i Jahjaga: Evropi u susret uspešnim izborima

Premijer Kosova Hašim Tači i predsednica Atifete Jahjaga izrazili su, nakon glasanja na današnjim izborima, uverenje da ovi izbori predstavljaju demokratski test za mladu državu, od izuzetnog značaja za evropsku budućnost Kosova.
Tači i Jahjaga: Evropi u susret uspešnim izborima
Premijer Kosova Hašim Tači na glasanju (Foto KLAN Kosova))

Premijer Kosova Hašim Tači, glasao je na biračkom mestu u školi "Faik Konica" u Prištini. Na glasanje je došao u pratnji supruge Ljumnije.

Nakon glasanja premijer je u obraćanju novinarima potencirao važnost ovih izbora i činjenicu da se po prvi put održavaju na celoj teritoriji Kosova.

"Ovi izbori su evropski test za Republiku Kosovo. Danas još jednom želim da se zahvalim svim građanima Republike Kosovo za njihovo učešće na njima, hvala širokom političkom spektru na fer kampanji. Imam puno poverenje da će naša država i građani Kosova položiti evropski test zarad budućnosti, da će biti svedoci demokratskog poretka. Dakle, danas smo svi posvećeni evropskom Kosovu", naglasio je Tači.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je nakon glasnja na lokalnim izborima, pozvala još jednom je sve građane da izađu na izbore.

"Ovi izbori su test naše političke zrelosti, test naše unutrašnje demokratije, a dokaz su sveobuhvatnosti Republike Kosovo kao države koje smo stvorili. Dan kada se izražava politička volja je praznik i najbolji spomen na žrtve kroz koje je prošlo čitavo društvo", rekla je Jahjaga.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017