Vesti

Sutra dogovor i o otvaranju kancelarija za vezu

Postoji mogućnost da premijeri Kosova i Srbije, Hašim Tači i Ivica Dačić, tokom sastanka u utorak u Briselu postignu dogovor o otvaranju kancelarija za vezu u Prištini, odnosno Beogradu, piše danas prištinski dnevnik “Ekspres”.
 • 03.12.2012
 • 21:07 h
 • izvor: Beta
 • komentara:
 • pregleda: 1319
Sutra dogovor i o otvaranju kancelarija za vezu
H.Tači, K. Ešton, I. Dačić (Foto eizbori.com)

Dnevnik piše da je moguće da zbog velikog pritiska iz zemalja članica EU Srbija popusti i prihvatiti otvaranje kancelarija, što će biti i doprinos približavanju Srbije Evropskoj uniji.

"Velike su šanse da se postigne dogovor o otvaranju kancelarija za vezu", rekao je za dnevnik visoki kosovski zvaničnik uključen u razgovore.

Premijer Srbije Ivica Dačić je nakon prethodna dva sastanka sa Tačijem rekao da se ne razgovara o otvaranju kancelarija, već o razmeni oficira za vezu koji će pomagati u sprovođenju sporazuma.

Izvor “Ekspresa” navodi da je bilo pokušaja da se razgovor o otvaranju kancelarija otvori i na prethodnom sastanku dvojice premijera, ali je tada ocenjeno da je tema integrisanog upravljanja prelazima hitnija.

“Ekspres” piše da će se o integrisanom upravljanju granicom/prelazima razgovarati i tokom sutrašnjeg sastanka.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018