Vesti

Štrpce: U saobraćajnoj nesreći povređeni učenici iz Prištine

Oko trideset učenika Muzičke škole iz Prištine povređeno je u saobraćajnoj nesreći u blizini Štrpca kada je autobus kojim su se prevozili, usled loših vremenskih uslova, skliznuo sa puta. Svi povređeni su van životne opasnosti.
 • 26.01.2013
 • 00:00 > 04:14
 • Tv Herc
 • komentara:
 • pregleda: 1369
Štrpce: U saobraćajnoj nesreći povređeni učenici iz Prištine
Foto KIM

Autobus pun dece albanske nacionalnosti Muzičke škole iz Pištine sleteo je danas oko 11 časova sa puta na oštoj krivini na regionalnom putu Brezovica Prizen u blizini Štrpca. U saobraćajnoj nesreći povređeno je oko 30 putnika ali su svi van životne opasnosti.

„Put je bio mnogo klizav i kad smo stigli do krivine autobus je proklizao i skrenuli smo s puta“, kazao je jedan od putnika koji nije poveđen u nesreći.
Svi povređeni putnici zbrinuti su u Domu zdravlja u Štrpcu.

Dr internista Saša Krstičić kazao je za TV Herc da su svi putnici van životne opsanosti.

„Zbrinuli smo oko trideset povređenih putnika. Uglavnom je reč o lakšim telesnim povedama.Oni su zbrinuti i izvršena je mobilizacija kod onih pacijenata gde je to bilo potrebno. Jedan učenik je međutim teže poveđen. Radi se o frakturi ramenog zgloba“, kazao je dr Kstičić.

Direktor regionalne saobraćajne policije iz Uoševca Džarid Džokli je rekao da je pokrenuta istraga o saobraćajnoj nesreći ali da postoji sumnja d autobus nije imao gume adekvatne zimskim uslovima.

Pacijenti su nakon medicinskog zbrinjavanja u Štrpcu poslati na dalje lečenje u zdravstvenim ustanovama u Pištini i Uroševcu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017