Vesti

Štrpce: Protest zbog navoda o postojanju prostitucije

Učenici Ekonomsko trgovinske škole "Jovan Cvijić" u Štrpcu održali su protestni skup povodom optužbi da u ovoj školi postoji prostitucija.
 • 01.03.2013
 • 18:15 h > 05:19 h
 • RTV Herc
 • komentara:
 • pregleda: 4673
Štrpce: Protest zbog navoda o postojanju prostitucije
Štrpce (Foto arhiva KIM)

Aleksandar Davidović predsednik učeničkog parlamenta Ekonomsko – trgovinske škole “Jovan Cvijić” kazao je na skupu da je u pitanju neosnovan napad na ovu obrazovnu instituciju.

“Proteklih dana svedoci smo linča koji se sprovodi protiv naše škole, naših učenica, sestara, drugarica, rođaka. Kada neprijatelj udara to je manje, više očekivano i ne boli toliko, ali kada nas oni iz naših redova udaraju e to zaista ume da boli. Ima li srca i obraza onaj koji naše drugarice naziva pogrdnim imenima? Međutim, postavlja se jedno otvoreno pitanje, da li onaj koji to tvrdi ima potpunih, ili delimičnih dokaza i da li uopšte dokaza ima”, upitao je Davidović.

Direktor Ekonomsko-trgovinske škole u Štrpcu Novica Krstić izjavio je nakon skupa da umesto osude, učenici ove škole zaslužuju samo pohvale.

“Ovo je velika uvreda za celokupan narod u opštini Štrpce, a ne samo za naše đake, za oko 1200 roditelja, za kolektiv škole, pogotovu za našu decu koju predvode Ekonomsko-trgovinska škola, Gimnazija, Medicinska i Tehnička. Ovo je teška uvreda pala na naše učenike, na naše učenice koje nazivaju tim pogrdnim imenom, “prostitutke”. To su časna i poštena deca. Kamo sreće da su u drugim opštinama ovakva deca kao što su u opštini Štrpce. Ovakvu decu je čast služiti, poštovati i gledati. Retko koja opština u Srbiji ima ovakvu decu. Naša škola je jedna od pet uglednijih škola u Republici Srbiji i nećemo dozvoliti da našim učenicima ruše ugled, borićemo se do kraja”, kazao je Krstić.

Predsednik opštine Štrpce koji je u sistemu institucija Republike Srbije Zvonko Mihajlović čija je izjava da poseduje delimične informacije o postojanju prostitucije u opštini Štrpce objavljena u medijima tvrdi da je njegova izjava pogrešno preneta.

“Želim najpre da izjavim da je netačno preneta moja izjava data KIM radiju da sam ja izjavio da imam bilo kakva saznanja o prostituciji. Prosto to je posao policije i nadležnih organa, a ne predsednika opštine. Sa druge strane NVO nemaju apsolutno nikakvog kredibiliteta da otvaraju ovakvu temu. Jednu ovakvu temu mogu da otvore isključivo stručne službe nadležne za jednu takvu oblast, a nikako NVO. Prema tome njihova se izjava može tumačiti i kao atak na preostale srpske institucije u ovom slučaju prosvetu, koja je inače u hijerarhiji najvažnija srpska institucija na ovom prostoru”, kazao je Mihajlović.

Na protestnom skupu održanom ispred Doma kulture “Sveti Sava” u Štrpcu prisustvovalo je nekoliko stotina učenika i profesora Ekonomsko-trgovinske škole “Jovan Cvićić” u Štrpcu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017