Vesti

Stigle kopije matičnih knjiga za Janjevo

Vršilac dužnosti šefa EULEKS-a, Endi Sparks predao je 52 matične knjige za Janjevo u opštini Lipljan. Sparks je knjige predao šefu Agencije civilnog registra Bljerimu Ćamaju.
Stigle kopije matičnih knjiga za Janjevo
Sparks i Ćamaj (Foto EULEKS)

Sparks je rekao da je ovo značajan korak koji predstavlja samo početak.

 "Ukupan broj knjiga koje treba da bude overene u ovom procesu će iznositi više hiljada. Dakle, to je veliki projekat. Sada imamo sistem za to. Uskoro ćemo u Nišu, u Srbiji, započeti proces pažljivog kopiranja svih ovih zapisa pod nadzorom Euleksa ", rekao je Endi Sparks.
   
Originalne matične su trenutno u Srbiji, saopšteno je iz EULEKS-a.

EULEKS overava kopije matičnih knjiga kao deo sporazuma  između Beograda i Prištine postignutog 2. jula prošle godine pod posredstvom EU.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017