Vesti

Stefanović: Rezolucija o KiM naredne nedelje

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da će vlada u toku naredne nedelje razmatrati tekst rezolucije o Kosovu i Metohiji i da bi, ukoliko ga usvoji, već za petak mogao da zakaže sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o tom važnom dokumentu.
 • 05.01.2013
 • 18:22 h
 • Novosti
 • komentara:
 • pregleda: 1557
Stefanović: Rezolucija o KiM naredne nedelje
Nebojša Stefanović (Foto novosti.rs)

On je izrazio uverenje da će se oko rezolucije postići širok politički konsenzus i najavio uoči nove kosovske runde u parlamentu konsultacije sa svim parlamentarnim strankama i uputio poruku da je u ovom trenutku jedinstvo svih aktera preko potrebno.

Stefanović je kazao da je optimista zato što iskreno veruje da pitanje Kosova i Metohije niko neće zloupotrebiti za ubiranje jeftinih političkih poena.

"Reč je o veoma važnoj državnoj i nacionalnoj temi i zato bi bilo preko potrebno da postignemo široko jedinstvo. Verujem da će tekst koji stigne u Skupštinu biti prihvatljiv i za veliki broj poslanika opozicije. Trudim se da sa svim šefovima poslaničkih grupa na kolegijumima, ali i izvan toga, razgovaram krajnje otvoreno kako da stvorimo atmosferu u kojoj ćemo se što više dogovarati, a što manje preglasavati", rekao je Stefanović u intervjuu "Novostima".

On je rekao da su konsultacije kod predsednika Tomislava Nikolića poslužile da se partije opozicije upoznaju sa suštinom platforme i da one upute svoje sugestije, ali će se tek videti da li će rezolucija biti otvorena za dopune u toku sednice parlamenta.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017