Vesti

Stefanović: Biće teško oko Telekoma i EPS-a

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović ocenio je da će se sa Prištinom teško doći do rešenja pitanja telekomunikacija i energetike.
 • 05.03.2012
 • 18:36 h
 • izvor: Press, B92
 • komentara:
 • pregleda: 1282
Stefanović: Biće teško oko Telekoma i EPS-a
Borislav Stefanović (Foto KIM)

On je u intervjuu Pressu rekao da su pozicije Beograda i Prištine na tim poljima "dosta udaljene".

"Biće teško, jer su pozicije Beograda i Prištine na tim poljima suprotne i dosta udaljene", kazao je on i objasnio da Beograd insistira da se reguliše funkcionisanje „Telekoma" i EPS-a na Kosovu, kako na severu, tako i južno od Ibra, ali Priština na to trenutno ne pristaje.

Stefanović je izjavio da je moguće da Srbija dobije datum pregovora za članstvo u EU do krajem godine.

"Ako ostane ova vlast posle izbora, učiniće sve da dođe do dogovora Beograda i Prištine", rekao je Stefanović, komentarišući najave da je jedan od ključnih uslova za dobijanje datuma upravo nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Stefanović je naglasio da je optimista, ali da će biti teško doći do rešenja u oblastima telekomunikacija i energetike.

"U svakom slučaju, nova vlada će morati da nastavi pregovore", smatra Stefanović.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018