Šta je izazvalo požar i pucanje sijalica u Čaglavici?

U kući Nebojše Đokića u Čaglavici juče oko dva sata u trenutku kada je došla struja, popucale su sve sijalice. U isto vreme izbio je i požar u studiju Medija centra u Čaglavici.

Podeli ovaj članak sa:
  • Požar u Medija centru (Foto KIM)

Pozar je, prema rečima Nebojše Đokića, izbegnut jer je on u to vreme bio budan i isključio osigurače u kući. Đokić pretpostavlja da su sijalice popucale zbog velikog napona izazvanog padanjem žice sa električnog stuba na drugu žicu.

“Kad je došla struja, prvo je nešto puklo negde između trafostanice i bandere. Ja sam bio budan i reagovao na vreme. Kad sam izašao video sam da je žica pala i da i dalje gori”, kazao je Đokić za KIM radio.
 
U isto vreme, u noći između srede i četvrtka došlo je do požara u studiju Medija centra u Čaglavici, koji je od Đokićeve kuće i mesta gde je izbio kvar, udaljen manje od 300 metara.

Nakon izbijanja požara, u Medija centar je došao direktor policije za region Prištine, Rašit Ćaljaj koji je izvršio uviđaj.

U policijskoj stanici u Gračanici kažu da još uvek nije utvrđeno šta je uzrok požara, ali da se intenzivno radi na ovom slučaju. 

“S obzirom da je u pitanju požar, mi moramo da sačekamo da inspektor za požare iz vatrogasne jedinice iz Prištine objavi izveštaj da bi dalje radili svoj deo posla. Još uvek se ne zna da li je do požara došlo zbog loše instalacije ili nekog kvara na mreži”, kazao je Bratislav Trajković, komandir policijske stanice u Gračanici.

U nameri da saznamo da li postoji povezanost između požara u Medija centru i pucanja sijalica u kući u komšiluku, kontaktirali smo Elektro-korporaciju kosova (KEK).

Koordinator KEK-a za medije Surmije Kika izjavila je za naš program da do sada prikupljeni dokazi ukazuju da je do požara u Medija centru došlo zbog kvara na instalaciji u studiju, ali da ne može da govori o povezanosti ovog slučaja i pucanja sijalica u obližnjoj kući.

“Radnici KEK-a odmah su po prijavljenom požaru izašli na teren i ustanovili da je kvar na unutrašnjem delu objekta izazvao požar i da do njega nije došlo zbog preopterećenja na elektro-mreži. Komisija KEK-a radi na prikupljanju dokaza i 13. februara će dati konačni izveštaj”, kazala je Kika.

Ovo nije prvi put da u ovom delu Čaglavice dolazi do problema na mreži i elekto-stubovima. Početkom oktobra prošle godine, usled pada žice sa visokonaponskog dalekovoda, u tridesetak domaćinstava stradali su skoro svi električnii uređaji .

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane