Vesti

Srušena još jedna srpska kuća u Prištini

Porodična kuća Milanke Vesić do temelja je srušena u centru Prištine, saznaje Radio KIM.
 • 25.06.2012
 • 17:27 h > 02:11 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 3640
Srušena još jedna srpska kuća u Prištini
Mesto gde je bila kuća porodice Vesić (Foto KIM)

Dom porodice Vesić je potpuno nestao, nema nikakvih tragova da je tu nekada bila kuća, a na novoj betonskoj ploči nalaze se mašine za pranje automobila.Milankin suprug, Đoka Vesić, izjavio je za Radio KIM da mu je jako teško što na mestu gde je živeo sa porodicom sada nema nikakvih tragova kuće.
 
“Zašto je kuća morala da bude srušena? Ne znam šta da radimo, kuću ne možemo ponovo da napravimo niti da tu živimo. Ostaće prazan prostor. U toj kući sa porodicom živeo sam 45 godina, tu su se rodile moje dve kćeri. Živeli smo sve do 1999. godine  kada smo morali da odemo i više nismo smeli da se vratimo”, kazao je Vesić.

Komšija koji je uzurpirao imovinu, kuću je izdavao pod kiriju a novac nikada nije stigao do porodice Vesić.

Pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) izbacili su porodicu Vesić iz svoje kuće u leto 1999. godine. Oni su tada bez ičega, čak i bez dokumenata, automobilom pobegli u Lipljan kod rođaka. Taj automobil je zatim miniran krajem 1999. godine. Porodica Vesić sada živi u Gračanici.

Pre nekoliko dana u centru Prištine, neposredno pored glavnih kosovskih institucija srušena je porodična kuća uglednog profesora Tomislava Đokića.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018