Vesti

Srbi iz Orahovca i Velike Hoče donirali novac za pomoć maloj Tijani

Srbi iz Orahovca i Velike Hoče skromnim prilogom podržali su akciju pomoći devojčici Tijani Ognjanović.
Srbi iz Orahovca i Velike Hoče donirali novac za pomoć maloj Tijani

Kako javlja Olivera Radić iz Orahovca, akcija prikupljanja pomoći za Tijanu pokrenuta je na inicijativu Zorana Šavelića iz Velike Hoče. Novac koji je za dva dana prikupljen uplaćen je na dinarski žiro račun u Komercijalnoj banci u Kosovskoj Mitrovici.

„Kao roditelj, čije dete boluje od cerebralne paralize, za čije lečenje su mi humani ljudi iz raznih krajeva Srbije i sveta nekoliko puta izlazili u susret, pokrenuo sam ovu akciju. Svestan činjenice da je u ovim srpskim sredinama  većina ljudi  bez stalnog zapošljenja, da se živi u teškim uslovima,  iznenađen sam spremnošću i željom svih da se uključe pomognu i svojim prilogom“, rekao je Šavelića.

On dodaje da je prikupljena suma novca mala u odnosu na celokupan iznos koji je potreban za operaciju i ističe da je zadovoljan što je akcija pomoći podržana.

„Tijani poručujemo da je Velika Hoča i srpski deo Orahovca uz nju. Želimo da operacija uspe i da joj novo srce donese radost koju svako dete na planeti zaslužuje“.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017