Vesti
Sport

Zlatna medalja za kosovsku džudiskinju na Olimpijskim igrama

Džudiskinja Distrija Krasnići osvojila je u Tokiju zlatnu olimpijsku medalju za Kosovo u kategoriji do 48 kilograma, prenosi Koha.

Zlatna medalja za kosovsku džudiskinju na Olimpijskim igrama
Distrija Krasnići (Foto/Fejsbuk Kosovski olimpijski komitet)

Ona je u finalu pobedila Japanku Fune Tonaki u areni "Nipon Budokan". Ovaj list navodi, da je Krasnići bila i prvi favorit takmičenja, zahvaljujući uzastopnim uspesima u poslednje dve godine.

Prvo kolo je prošla bez borbe, dok je u drugom lako savladala Brazilku Gabrijelu Čibanua, a zatim i Čen Hao Lin iz Kineskog Tajpeja. U polufinalu je pobedila Mongolku Urancecegu Munkhbat.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju sutra će nastupiti Majlinda Keljmendi, strelac Drilon Ibrahimi i plivačica Eda Zećiri.

 

Vujičić čestitao Krasnići medalju

Predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić čestitao je džudiskinji Distriji Krasnići osvajanje zlatne olimpijske medalje u Tokiju.

„Džudiskinje nastavljaju da budu najsvjetlija zvijezda Kosova i najbolji primer na koji se trebaju i mogu ugledati naša deca i buduće generacije. Što više vrhunskih sportista, to je više medalja, što je više medalja koje donose sportisti svojoj zemlji, to je njihov doprinos u ozdravljenje društva veći. Stoga danas ne trebamo samo čestitati Distriji Krasnići, već joj moramo biti i zahvalni što postoji kao takva“, poručio je Vujičić u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023