Vesti
Sport

Vučić sportistkinjama: Slobodno se takmičite protiv reprezentativki Kosova na OI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je sportiste i članove Olimpijskog tima Srbije koji će nastupati na igrama u Tokiju i poručio džudistkinjama i tekvondistkinjama da slobodno nastupaju protov takmičarki sa Kosova.

Vučić sportistkinjama: Slobodno se takmičite protiv reprezentativki Kosova na OI
Aleksandar Vučić (Foto Tanjug, Dragan Kujundžić)

„Milice i Marice, pošto ćete imati u konkurekciji takmičarke sa takozvanog Kosova, ne brinite ništa. Vi se bavite sportom. Pobeđivale ili gubile, ne brinite, bićemo uz vas. Samo radite svoj posao i ništa drugo. Mi vas nećemo terati na političke akte ili bilo šta, navijaćemo za vas i volećemo vas i od vas nećemo tražiti ništa. Ni da napuštate postolja ni da ne učestvujete, mi političari ćemo se baviti time“, rekao je Vučić.

Vučić je u zgradi Predsedništva uručio državnu zastavu vaterpolisti Filipu Filipoviću, koji je određen da nosi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara (OI), i zahvalio svim sportistima za veliki trud koji su uložili u predstavljanju svog naroda i države.

„I pored starog pravila da je važno učestvovati, mi se nadamo uspehu i medaljama, gde god i koliko god to da bude“, rekao je on.

Vučić je podsetio da je Srbija na OI osvojila tri, u Londonu četiri a u Riju osam medalja.

„Ne smem da vam kažem, ali ovaj put se nadamo i više. Svakoj medalji ćemo se radovati beskrajno, jer ste vi ponos Srbije i uzor mladima“, rekao je Vučić i najavio da će država biti tu da pomogne koliko može, a da će nagrade, uz ekonomsko napredovanje zemlje, biti sve veće.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković kazao je da je obaveza srpskih sportista da pobeđuju jer ih na to, kako je ocenio, teraju ugled koji imaju u svetu i sportska istorija.

„Idemo da se borimo sa puno samopouzdanja. Vama koji još niste osvojili medalje želim da uzmete pelcer od Novaka Djokovića, bar dva grama njegovog mentaliteta i biće sve u redu“, kazao je Maljković.

Dodao je da je država obezbedila „optimalne“ uslove za pripreme srpskih olimpijaca.

„Ove godine smo imali rekordna ulaganja da biste se dobro spremili, a ništa luksuzno nismo potrošili“, kazao je Maljković.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Filip Filipović zahvalio je državi što je obezbedila uslove za kako je rekao, „sjajne pripreme“.

„Kolegama sportistima bih poželeo samo zdravlja, znanje imaju. Potrudićemo se da u Tokiju opravdamo kvalitet i renome“, kazao je Filipović.Ostale vesti

Goraždevac: Počeo tradicionalni turnir u malom fudbalu
U Goraždevcu je juče počeo turnir u malom fudbalu koji se tradicionalno održava svakog 3. avgusta već više od 70 godina i jedna je od lepših atrakcija za stanovnike ovog sela.
  • 04.08.2022
Vaterpolisti Srbije pobedili Australiju u Svetskoj ligi
Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Australije 14:7 u meču poslednjeg, trećeg kola grupe A na Završnom turniru Svetske lige u Strazburu.
  • 24.07.2022
Odbojkašice Srbije osvojile bronzanu medalju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju u Ligi nacija, pošto je danas u Ankari u meču za treće mesto pobedila selekciju Turske sa 3:0. Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Sara Lozo sa 19 poena, dok je Bianka Buša zabeležila 14, a Ana Bjelica 12.

  • 17.07.2022
Danilovićeva već osvojila titulu
Srpska teniserka Olga Danilović osvojila je titulu u Lozani dan pre finala.
  • 16.07.2022
Uplitanje politike u sport

Olimpijski komitet Kosova (OKK) saopštio je da je stonoteniserima Kosova onemogućeno da čestvuju na Evropskom prvenstvu (EP) u kategoriji do 21. godine, koje se održava u Beogradu.

 

  • 16.07.2022
Na utakmici mapa Crne Gore sa otcepljenim delom i poruka - vi ste sledeći!
Na utakmici Ljapi - Budućnost u Prištini došlo je do provokacije kada je na tribinama razvijena mapa Crne Gore od koje je "otcepljen" jedan deo, uz poruku: Vi ste sledeći.
  • 15.07.2022