Vesti
Sport

Vokriju posthumno status zaslužnog građanina

Vlada Kosova usvojila je predlog ministra za sport, kulturu i omladinu Kujtima Gašija da Fadilj Vokri dobije status počasnog građanina.
Vokriju posthumno status zaslužnog građanina
Fadilj Vokri (Foto KIM)

Vokri, nekadašnji igrač Partizana, je to priznanje posthumno dobio za doprinos razvoju i promociji sporta.

Njegovoj porodici će shodno tome biti mesečno isplaćivan i novčani iznos od hiljadu evra.

"Vokri je dao veliki nemerljiv doprinos razvoju fudbala na Kosovu, što kao aktivni igrač, što kao predsednik fudbalskog saveza. Zahvaljujući njegovom zalaganju, došli smo do toga da je kosovski fudbal potpuno internacionalizovan", rekao je Gaši.

Na ovaj način, istakao je on, kosovska administracija je htela da mu pokaže zahvalnost za sve što je uradio. Vokri je preminuo devetog juna ove godine od posledica srčanog udara. On je tri sezone proveo u Partizanu, odigrao je 55 prvenstvenih utakmica i postigao je 18 golova.

"To su najlepše tri godine u mojoj karijeri, nikad neću moći da zaboravim. O Partizanu sam mislio sve najbolje i pre nego što sam došao u Beograd, a ono što sam doživeo bilo je mnogo lepše od toga", rekao je Vokri pre nekoliko godina.

U karijeri još nastupao je za Prištinu, Fenerbahče, Nim, Burže i Monluson, gde je i završio sa aktivnim igranjem fudbala.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021