Vokriju posthumno status zaslužnog građanina

Vlada Kosova usvojila je predlog ministra za sport, kulturu i omladinu Kujtima Gašija da Fadilj Vokri dobije status počasnog građanina.

Podeli ovaj članak sa:
  • Fadilj Vokri (Foto KIM)

Vokri, nekadašnji igrač Partizana, je to priznanje posthumno dobio za doprinos razvoju i promociji sporta.

Njegovoj porodici će shodno tome biti mesečno isplaćivan i novčani iznos od hiljadu evra.

"Vokri je dao veliki nemerljiv doprinos razvoju fudbala na Kosovu, što kao aktivni igrač, što kao predsednik fudbalskog saveza. Zahvaljujući njegovom zalaganju, došli smo do toga da je kosovski fudbal potpuno internacionalizovan", rekao je Gaši.

Na ovaj način, istakao je on, kosovska administracija je htela da mu pokaže zahvalnost za sve što je uradio. Vokri je preminuo devetog juna ove godine od posledica srčanog udara. On je tri sezone proveo u Partizanu, odigrao je 55 prvenstvenih utakmica i postigao je 18 golova.

"To su najlepše tri godine u mojoj karijeri, nikad neću moći da zaboravim. O Partizanu sam mislio sve najbolje i pre nego što sam došao u Beograd, a ono što sam doživeo bilo je mnogo lepše od toga", rekao je Vokri pre nekoliko godina.

U karijeri još nastupao je za Prištinu, Fenerbahče, Nim, Burže i Monluson, gde je i završio sa aktivnim igranjem fudbala.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane