Vesti
Sport

Vokri: Istorijski trenutak

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je da je prijem u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) istorijski trenutak.
Vokri: Istorijski trenutak
Fadilj Vokri (Foto Kim)

“Bićemo u mogućnosti da okupimo ljude kroz fudbal, kako na terenu, tako i van njega. To je naša vizija za budućnost kao 55. članica UEFA", rekao je Vokri posle glasanja na Kongresu UEFA u Budimpešti.

Kosovo je od 2008. godine i proglašenja nezavisnosti pokušalo da postane član UEFA i Svetske fudbalske federacije (FIFA).

UEFA je na današnjem Kongresu priznala Kosovo većinom glasova, iako je prethodno odbijeno da se promeni Statut koji bi dozvolio prijem iako nije članica Ujedinjenih nacija.

Slučaj je podržan u UEFA pošto je FIFA 2014. dozvolila Kosovu da igra medjunarodne prijateljske utakmice, osim protiv bivših jugoslovenskih republika.

Kosovo će moći da igra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji ako postane član FIFA.

Vladajući savet FIFA sastaće se u ponedeljak u Meksiku.Ostale vesti

Rolan Garos o Đokovićevoj poruci: Nećemo ništa pokrenuti
Organizatori Rolan Garosa oglasili su se o poruci koju je na kameri juče napisao Novak Đoković.
  • 30.05.2023
Novakova poruka: Kosovo je srce Srbije, stop nasilju!
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Kovačevićem u ponedeljak, a posle duela je ostavio poruku: "Kosovo je srce Srbije!" Ispod toga, treći igrač sveta na kameri je napisao i "Stop nasilju".
  • 29.05.2023
Priština: Ceremonija potpisavanja memoranduma o organizaciji EP u džudou bez prevoda na srpski
Završno takmičenje Evropske džudo federacije za 2023. godinu biće održano 16. decembra u Prištini. Kosovo će biti domaćin jednodnevnog događaja za muškarce i žene u dve težinske kategorije: do 57 i 73 kilograma. Memorandum o saradnji u organizaciji otvorenog Evropskog prvenstva u džudou u Prištini su potpisali predstavnici lokalnog Ministarstva kulture, sporta i omladine, Evropske džudo federacije i Džudo saveza Kosova. Za novinare koji izveštavaju na srpskom jeziku nije bio obezbeđen prevod.
  • 23.05.2023
Đoković: Hoću da se vratim na Kosovo i krstim decu
Novak Đoković je u intervjuu za italijanski list Korijere dela Sera pričao o mnogim teniskim, ali i životnim temama. On je kazao da želi da se vrati na Kosovo sa suprugom da krsti decu.
  • 16.05.2023
Petlićima OFK Dif zlato na turniru u Leposaviću
Petlići OFK Dif iz Mitrovice pobednici su turnira u fudbalu koji je održan u Leposaviću, u organizaciji fudbalskog kluba "Kosmet".
  • 14.05.2023
Sportsko druženje dece iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca
Na sportskom terenu u dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u Goraždevcu danas je organizovan jedan lep i zanimljiv sportski događaj. Samoorganizovano deca i roditelji iz Velike Hoče i Orahovca došli su da se druže sa decom i roditeljima iz Goraždevca. Današnji događaj počeo je minutom ćutanja za sve nastradale u Beogradu i Mladenovcu.
  • 13.05.2023