Vesti
Sport

Vokri: Istorijski trenutak

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je da je prijem u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) istorijski trenutak.
Vokri: Istorijski trenutak
Fadilj Vokri (Foto Kim)

“Bićemo u mogućnosti da okupimo ljude kroz fudbal, kako na terenu, tako i van njega. To je naša vizija za budućnost kao 55. članica UEFA", rekao je Vokri posle glasanja na Kongresu UEFA u Budimpešti.

Kosovo je od 2008. godine i proglašenja nezavisnosti pokušalo da postane član UEFA i Svetske fudbalske federacije (FIFA).

UEFA je na današnjem Kongresu priznala Kosovo većinom glasova, iako je prethodno odbijeno da se promeni Statut koji bi dozvolio prijem iako nije članica Ujedinjenih nacija.

Slučaj je podržan u UEFA pošto je FIFA 2014. dozvolila Kosovu da igra medjunarodne prijateljske utakmice, osim protiv bivših jugoslovenskih republika.

Kosovo će moći da igra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji ako postane član FIFA.

Vladajući savet FIFA sastaće se u ponedeljak u Meksiku.Ostale vesti

Bokseri srpskog i kosovskog saveza u finalu u Zagrebu
U organizaciji bokserskog saveza Hrvatske u Zagrebu se održava prvenstvo Balkana u boksu na kome učestvuju takmičari iz 16 bokserskih saveza.
  • 09.05.2021
Devojčice i fudbal: U Gračanici se ponovo formira klub
Na stadionu Sportskog centra u Gračnaici fudbal igraju zajedno devojčice i dečaci. U ženskoj ekipi nema dovoljno članica, pa se trenizni odvijaju sa dečacima koji već treniraju. Formiranje kluba i upis mladih fudbalerki je u toku.
  • 08.05.2021
Kosovo izgubilo od Švedske 3:0
Fudbalska reprezentacija Švedske savladala je na gostujućem terenu u Prištini selekciju Kosova sa 3:0.
  • 28.03.2021
Zlatna medalja za kosovsku džudiskinju na prvenstvu u Tbilisiju

Kosovo je obezbedilo zlatnu medalju na takmičenju u džudou koje se održava u Tbilisiju u Gruziji.

  • 26.03.2021
Španija dozvolila isticanje kosovske zastave i intoniranje himne
Vlada Španije dozvoliće isticanje zastave i intoniranje himne kosovskoj fudbalskoj selekciji na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine protiv španske reprezentacije, prenosi španski list Konfidensijal.
  • 11.03.2021
Novak Đoković je istorijski broj 1
Novak Đoković zvanično je ostvario jedan od dva najveća cilja u karijeri i postao je istorijski broj jedan, teniser s najviše nedelja provedenih na vrhu ATP liste. Sada Đoković počinje 311. sedmicu, dok Rodžer Federer ostaje na 310. Iza njih su Pit Sampras sa 286, Ivan Lendl sa 270 i Džimi Konors sa 268 sedmica.
  • 08.03.2021