Vesti
Sport

Vidovdanske igre u Koretištu sa Duletom Savićem i drugim legendama

Tradicionalne Jubilarne  dvadest devete  Vidovdanske igre, u Koretištu nadomak Gnjilana,  posvećene u čast poginulog vojnika Radovana Perića na Bjelovarskom ratištu u Hrvatskoj, sinoć su uveličali legende Crvene Zvezde i Jugoslovenskog fudbala.
Vidovdanske igre u Koretištu sa Duletom Savićem i drugim legendama
Vidovdanske igre (Foto Puls)

Sve je počelo davne 1991.godine. na Vidovdan, kao turnir u malom fudbalu, da bi 1993. godine. obeležavanje preraslo u kulturno sportsku manifestaciju u znak sećanja na svog brata, rođaka, prijatelja, a pre svega mestanina ovog mesta, koji je braneći vojničku čast i zakletvu datu otadžbini, položio svoj život sa majorom Tepićem na Bjelovarskom ratištu, rekao je za RTV Puls Predrag Stojković, predsednik organizacionog odbora.

U takmičarskom delu ovog turnira, na kojem učestvuju 19 ekipe, organizatori su uvrstili i takmičenje za veterreane u malom fudbalu.

Nadmetale su se u prvoj utakmici ekipe: Gračanica i Kosovsko Pomoravlje, u kojoj su bolji bili fudbaleri Gračanice. Zatim je usledila druga utakmica u kojoj su snage odmerili najpoznatiji igrači, i legende “Crvene Zvezde “sa ekipom “Embargo” iz Koretišta. Rezultat ove utakmice pripao je Legendama sa 2:1.

U finalu su se sastali ekipe Crvene Zvezde, koju su činili Boško Đurovski, Zdravko Boravnica,Mihajlo (bata) Radulović, Nenad Vanić, Svetoslav Karasi, Darko Kovačević, Miloš Šestić i drugi, a sa klupe ih predvodio legendarni Dušan Savić, i ekipa Gračanice.

Rezultat je u regularnom delu bio 3:3, ali je posle izvođenja penala, ekipa iz Gračanice bila bolja, i ponela titulu ovog turnira za veterane.

Na turniru koji će trajati do 27 juna prijavljeno je 19, ekipa. Pored sportista iz Kosovskog pomoravlja, učestvuju i ekipe iz: Vranja, Brezovice, Babinog Mosta, i Starog Gracka.

Inače ovo je jedan od najačih turnura u u malom fudbalu na teritoriji celog Kosova i Metohije. Nakon završetka ovog sportskog i bratskog druženja, organizatori su naj zaslužnijima podelili zahvanice i poklone.

 Ostale vesti

Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023
Kik boks klub ’’028’’ osvojio četiri medalje na Državnom prvenstvu
Kik boks klub „028“ nastavlja da niže nove uspehe. Ovog vikenda izborili su se za ukupno četiri medalje.
  • 05.03.2023
Đoković apsolutni vladar tenisa - 378. nedelja na čelu ATP liste
Novak Đoković je oborio još jedan rekord. Nakon što se prošlog ponedeljka izjednačio sa Štefi Graf po broju nedelja na čelu liste, Novak je jedini u istoriji tenisa koji je uspeo da 378. nedelja provede na vrhu.
  • 27.02.2023