Vesti
Sport

Velika Hoča ponovo domaćin prijateljskih utakmica

Po ugledu na vršnjake iz Goraždevca, koji su prošlog meseca posetili Hoču i igrali fudbal, gosti iz Lapljeg sela, Ugljara i okolnih mesta iz centralnog dela Kosova uz blagoslov paroha Hočanskog Milana Stojkovića, a uz dogovor sa domaćinima, obišli su znamenitosti sela, a kasnije i odigrali i utakmice malog fudbala.
 • 09.04.2022
 • 10:48 h
 • Sport
 • izvor: Radio Goraždevac
 • komentara:
 • pregleda: 261
Velika Hoča ponovo domaćin prijateljskih utakmica
Fudbaleri u Velikoj Hoči (Foto Radio Goraždevac)

Gosti su posetili crkvu, gospodarsku kuću, kao i kulu Lazara Kujundžića, a domaćini ponovo ukazali sjajno gostoprimstvo, zbog čega su pozvani da budu gosti u Lapljem Selu i Goraždevcu.

Kako je kazao jedan od domaćina i organizator iz Velike Hoče, iako trenutno nisu u mogućnosti, nadaju se da će u što skorije vreme moći da nađu sredstva i organizuju gostovanja.

"Dugujemo zahvalnost ocu Milanu, na čiju su inicijativu došli naši današnji gosti. Dečaci su uvek srećni i ne kriju zadovoljstvo kada im neko dođe u goste, pogotovo ako je u pitanju igranje fudbala. Pozvani smo da i mi budemo gosti u Lapljem Selu, ali i u Goraždevcu. Trenutno nismo u mogućnosti da organizujemo gostovanja, ali se nadamo da ćemo u što skorije vreme steći uslove, kako bi i naša deca mogla da posete svoje vršnjake širom Kosova i Metohije", kazao je Stanimir Mavrić.

Dečaci iz Orahovca koji su takođe učestvovali u ovom sprotskom događaju naveli su da su srećni što imaju priliku da igraju fudbal sa vršnjacima iz drugih sredina, jer u svom mestu nemaju adekvatne uslove za bavljenje sportom.

"Voleli bi da stalno igramo fudbal, da treniramo, da dobijemo i naš teren, da bi naši drugari mogli da dođu kod nas da igraju", kazao je Petar iz Orahovca.

Ovakvi događaji pokazuju da u Orahovcu i Velikoj Hoči ima puno želje kod veoma talentovane dece za bavljenje sportom, ali je potrebno da ih neko podrži i stvori uslove u njihovim sredinama kako bi razvijali svoj talenat.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
 • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
 • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
 • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
 • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
 • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
 • 25.05.2022