Vesti
Sport

Velika Hoča: Najmlađi fudbaleri dočekali goste iz Gračanice

Na sportskom terenu u dvorištu OŠ ”Svetozar Marković” u Velikoj Hoči, gosti iz omladinske škole FK “Gračanica” iz Gračanice igrali su fudbal protiv vršnjaka iz Orahovca i Velike Hoče koji od nedavno pohađaju Školu fudbala i svake nedelje vredno treniraju.

 • 01.05.2023
 • 12:47 h
 • Sport
 • izvor: Radio Goraždevac
 • komentara:
 • pregleda: 427
Velika Hoča: Najmlađi fudbaleri dočekali goste iz Gračanice
Mladi fudbaleri iz Gračanice, Velike Hoče i Orahovca (Foto Radio Goraždevac)

Školu fudbala je organizovala i oformila humanitarna organizacija “Srpska omladina za Kosmet”, a trener mališana Stanimir Mavrić iz Velike Hoče kaže da je ona jedan od najboljih načina da se deca zabave a pritom i posvete zdravom životu.

„Ovakvi događaji su primer kako treba da se radi sa decom ovog uzrasta i na koji put treba da se upućuju. Treba na svaki način da ih sklonimo sa mobilnih telefona i da ih nateramo da se bave sportom, da se što više igraju i zabavljaju. Ovo nije prvi ovakav događaj koji organizujemo kod nas, bilo je već sličnih okupljanja, a iskreno se nadam da će i u budućnosti biti što češći i sve uspešniji“, kazao je Mavrić.

Trener se takođe zahvalio parohijanima pri crkvi Svetog Jovana Krstitelja iz Beograda, koji su zajedno sa protom Draganom Pavlovićem novčano pomogli da se ovakav događaj organizuje, i pokazali nesebičnu ljubav i pažnju prema deci iz Orahovca i Velike Hoče.

Gosti iz FK “Gračanica” su iskazali zadovoljstvo povodom današnjeg događaja i zahvalili se domaćinu na gostoprimstvu i organizaciji.

“Iskoristila bih priliku da se zahvalim na pozivu vašeg sugrađanina Stanimira Mavrića. Mi smo ovde gosti a ovo je jedna predivna manifestacija, i jedinstvena prilika da se deca druže i igraju fudbal. Mislim da je pre svega značajno za Veliku Hoču i Orahovac što su osnovali i oni školu fudbala. Vidimo da ima puno dece što me jako raduje i mislim da ćemo nastaviti saradnju, da ćemo i mi pozvati i ponovo ugostiti vašu decu uskoro. Želim da ovo postane tradicijai i da ove dve škole fudbala sarađuju i da se druže i u narednim godinama”, rekla je za Radio Goraždevac Milena Krstić, trener u fudbalskoj školi “Gračanica”.

Događaju je prisustvovao i predsednik Fudbalskog saveza Kosovskog okruga Nebojša Simić koji se zahvalio organizatorima na srdačnom dočeku i izrazio nadu da će u budućnosti i dalje biti organizovani ovakvi i slični fudbalski događaji.

“Mališani iz Hoče i Orahovca su prošle godine bili u Gračanici kako bi se družili sa vršnjacima i igrali fudbal i ovo sada je uzajamna poseta. Zahvalan sam organizatorima na ovako srdačnom dočeku. Nadam se i bilo bi mi drago da se to i dalje nastavi ova saradnja izmedju dveju Škola fudbala iz Gračanice i Orahovca i Velike Hoče” ,rekao je Simić.

Događaju je prisustvovalo više od osamdeset mališana, među kojima je bilo i nekoliko devojčica.

Odigrane su četiri fudbalske utakmice a prisustvovao je i veliki broj navijača iz ovog kraja. Rezultat je svakako bio u drugom planu.Ostale vesti

Rolan Garos o Đokovićevoj poruci: Nećemo ništa pokrenuti
Organizatori Rolan Garosa oglasili su se o poruci koju je na kameri juče napisao Novak Đoković.
 • 30.05.2023
Novakova poruka: Kosovo je srce Srbije, stop nasilju!
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Kovačevićem u ponedeljak, a posle duela je ostavio poruku: "Kosovo je srce Srbije!" Ispod toga, treći igrač sveta na kameri je napisao i "Stop nasilju".
 • 29.05.2023
Priština: Ceremonija potpisavanja memoranduma o organizaciji EP u džudou bez prevoda na srpski
Završno takmičenje Evropske džudo federacije za 2023. godinu biće održano 16. decembra u Prištini. Kosovo će biti domaćin jednodnevnog događaja za muškarce i žene u dve težinske kategorije: do 57 i 73 kilograma. Memorandum o saradnji u organizaciji otvorenog Evropskog prvenstva u džudou u Prištini su potpisali predstavnici lokalnog Ministarstva kulture, sporta i omladine, Evropske džudo federacije i Džudo saveza Kosova. Za novinare koji izveštavaju na srpskom jeziku nije bio obezbeđen prevod.
 • 23.05.2023
Đoković: Hoću da se vratim na Kosovo i krstim decu
Novak Đoković je u intervjuu za italijanski list Korijere dela Sera pričao o mnogim teniskim, ali i životnim temama. On je kazao da želi da se vrati na Kosovo sa suprugom da krsti decu.
 • 16.05.2023
Petlićima OFK Dif zlato na turniru u Leposaviću
Petlići OFK Dif iz Mitrovice pobednici su turnira u fudbalu koji je održan u Leposaviću, u organizaciji fudbalskog kluba "Kosmet".
 • 14.05.2023
Sportsko druženje dece iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca
Na sportskom terenu u dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u Goraždevcu danas je organizovan jedan lep i zanimljiv sportski događaj. Samoorganizovano deca i roditelji iz Velike Hoče i Orahovca došli su da se druže sa decom i roditeljima iz Goraždevca. Današnji događaj počeo je minutom ćutanja za sve nastradale u Beogradu i Mladenovcu.
 • 13.05.2023