Vesti
Sport

Važno je učestvovati

Prijateljska fudbalska utakmica između veterana Partizana i domaćeg tima iz Gračanice završena je rezultatom 8-3 u korist gostiju.

Važno je učestvovati
Sa utakmice Partizan - Gračanica (Foto Kim)

Nekoliko stotina gledalaca sa centralnog Kosova i okoline pratilo je utakmicu na terenu Sportskog kompleksa. Mlada navijačka grupa „Južni front“ pesmom i svetlećim bakljama podržavala je Partizan tokom utakmice.

Gosti su pobedili ubedljivim rezultatom, ali su se igrači obe ekipe složili da je druženje najbitnije.

Fudbaler Partizana Goran Kadenić rekao je da mu je zadovoljstvo da gostuje u Gračanici koja se, kako kaže, dosta promenila od njegovog poslednjeg dolaska.

„Ovo je nešto sasvim novo, ovde se život ponovo rađa i to me posebno raduje. Takođe sam izuzetno zadovoljan navijačima koji su jedinstveni i pokazuju to i na stadionu u Beogradu“, rekao je Kadenić.

Fudbaleri Gračanice istakli su da im je zadovoljstvo da ugoste bivše profesionalne fudbalere i ističu da je utakmica bila fer i korektna.

„Fer i korektna utakmica apsolutno. Izgubili smo, ali smo igrali protiv pravih profesionalaca koji su bili slavni u bivšoj Jugoslaviji. Mi smo ipak uglavnom amateri“, rekao je Dragan Vučić, veteran FK Gračanice.

Predsednik Fudbalskog saveza centralnog Kosova Nebojša Simić, rekao je da sama utakmica nije mnogo bitna, već činjenica da su fudbaleri Partizana posetili Gračanicu.

„Nadam se da će stopama Partizana krenuti i ostali prvoligaši kao što su Crvena Zvezda, Vojvodina i drugi klubovi“, ističe Simić.

Utakmicu ova dva kluba organizovali su navijačka grupa Partizana „Južni front“, Opština Gračanica i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022