Vesti
Sport

Uspešan turnir za tenisere iz Gračanice

Na nedavno održanom teniskom turniru u Prištini, ekipa Teniskog kluba “Gračanica“ nastavila je da niže uspehe.
 • 13.09.2016
 • 12:29 h
 • Sport
 • izvor: Opština Gračanica
 • komentara:
 • pregleda: 1936
Uspešan turnir za tenisere iz Gračanice
Ilustracija (Foto Kim)

Proteklog vikenda  je u organizaciji TK “Dieliks” u Prištini, a pod pokroviteljstvom misije OEBS na Kosovu, održan teniski turnir u kategoriji za decu od 8 do 12. godina starosti.

Kako je saopšteno iz TK “Gračanica”, teniseri iz Gračanice su ostvarili još jedan uspeh u nizu, a Filip Pavić je nastavio sa odličnim igrama osvojivši prvo mesto u kategoriji do 10. godina za dečake.

U istoj kategoriji treće mesto je zauzeo Ognjen Milovanović, dok je Marija Dukić došla do drugog mesta u kategoriji do 12. godina za devojčice.

Turnir  koji je imao  za cilj da se što više socijalno ugrožene dece počne baviti sportom i poboljšavanje interakcije između različitih etničkih zajednica, okupio je nekoliko teniskih klubova sa celog Kosova iz srpske, albanske, goranske i turske zajednice.Ostale vesti

Rolan Garos o Đokovićevoj poruci: Nećemo ništa pokrenuti
Organizatori Rolan Garosa oglasili su se o poruci koju je na kameri juče napisao Novak Đoković.
 • 30.05.2023
Novakova poruka: Kosovo je srce Srbije, stop nasilju!
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Kovačevićem u ponedeljak, a posle duela je ostavio poruku: "Kosovo je srce Srbije!" Ispod toga, treći igrač sveta na kameri je napisao i "Stop nasilju".
 • 29.05.2023
Priština: Ceremonija potpisavanja memoranduma o organizaciji EP u džudou bez prevoda na srpski
Završno takmičenje Evropske džudo federacije za 2023. godinu biće održano 16. decembra u Prištini. Kosovo će biti domaćin jednodnevnog događaja za muškarce i žene u dve težinske kategorije: do 57 i 73 kilograma. Memorandum o saradnji u organizaciji otvorenog Evropskog prvenstva u džudou u Prištini su potpisali predstavnici lokalnog Ministarstva kulture, sporta i omladine, Evropske džudo federacije i Džudo saveza Kosova. Za novinare koji izveštavaju na srpskom jeziku nije bio obezbeđen prevod.
 • 23.05.2023
Đoković: Hoću da se vratim na Kosovo i krstim decu
Novak Đoković je u intervjuu za italijanski list Korijere dela Sera pričao o mnogim teniskim, ali i životnim temama. On je kazao da želi da se vrati na Kosovo sa suprugom da krsti decu.
 • 16.05.2023
Petlićima OFK Dif zlato na turniru u Leposaviću
Petlići OFK Dif iz Mitrovice pobednici su turnira u fudbalu koji je održan u Leposaviću, u organizaciji fudbalskog kluba "Kosmet".
 • 14.05.2023
Sportsko druženje dece iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca
Na sportskom terenu u dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u Goraždevcu danas je organizovan jedan lep i zanimljiv sportski događaj. Samoorganizovano deca i roditelji iz Velike Hoče i Orahovca došli su da se druže sa decom i roditeljima iz Goraždevca. Današnji događaj počeo je minutom ćutanja za sve nastradale u Beogradu i Mladenovcu.
 • 13.05.2023