Vesti
Sport

Uskoro teretana na otvorenom

Opština Gračanica odlučila je da, na osnovu zahteva organizacije Omladinski savet, dodeli parcelu za izgradnju teretane na otvorenom.
Uskoro teretana na otvorenom
Vežbanje u parku (Foto Kim)

Iako lokacija još nije određena, očekuje se da temelj za teretanu bude postavljen početkom narednog meseca.

Direktor za urbanizam i zaštitu životne sredine u Opštini Gračanica Dejan Jovanović, ističe da je ovaj projekat značajan za mlade.

“Ovaj projekat finansira Evropska komisija, a na opštini je samo da pronađe adekvatnu lokaciju i da pomogne da ne dođe do nekih nepravilnosti pri izgradnji. Mi ćemo se potruditi da pronađemo što bolju lokaciju za izgradnju teretane na otvorenom”, kaže Jovanović za Kim.

Mladi kažu da je ideja o otvranju teretane veoma značajna za njihov razvoj i rekreaciju.

“Ići ću redovno da treniram, jer je to je nešto što se meni jako sviđa”, rekao je Stefan Milić iz Čaglavice.

“Do sada nije bilo uslova za trening, ali ako neko to hoće, naći će način, kao što sam ja do sada trenirao u dečijem parku. Otvaranje teretane će poboljšati uslove za treniranje”, kaže Nikola Stavrić iz Lapljeg Sela.
Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022