Vesti
Sport

UEFA zabranila meč Srbija - Kosovo

UEFA još uvek nije odredila ko će s kim igrati u kvalifikacionim grupama za Evropsko prvenstvo 2020, ali jeste koje se zemlje neće naći zajedno u grupama.
UEFA zabranila meč Srbija - Kosovo
Fudbalska reprezentacija Srbije (Foto Hot Sport)

Zabranila je pet parova i jedan od mečeva koje sigurno nećemo gledati u grupi čine Srbija i Kosovo.

Zategnuti odnosi Srbije sa Kosovom, UEFA vidi kao potencijalni problem i zabranila je taj meč.

Bosna i Hercegovina takođe neće moći da igra protiv Kosova, a preostala tri zabranjena para su Jermenija – Azerbejdžan, Španija – Gibraltar i Rusija – Ukrajina.

Navedene utakmice bi po mišljenju UEFA bile utakmice visokog rizika.

Žreb za Evro 2020. je drugog decembra u podne, a ono će po prvi put biti igrano u deset zemalja. Aktuelni šampion Evrope je reprezentacija Portugala.Ostale vesti

“Sport u vreme koronavirusa“
Pandemija koronavirusa promenila je planove mnogim sportskim klubovima i takmičarima na Kosovu. Najviše su ih u proteklim mesecima pogodile mere ograničenog kretanja, jer nisu mogli da redovno treniraju, kao ni da učestvuju u brojnim takmičenjima. Međutim u poslednje vreme nastavili su sa svojim aktivnostima koje su  prilagodili epidemiološkim merama.
  • 10.07.2020
Odigrana memorijalna utakmica posvećena Saši Arsiću
Veterani fudbalskog kluba Gračanica i fudbalski klub Čaglavica odigrali su memorijalnu utakmicu u čast njihovog velikog druga i prijatelja Saše Ćire Arsića, godinu dana nakon njegove smrti. Memorijalnu utakmicu otvorio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
  • 05.07.2020
Sportski savez Srbije: Uskoro konkretna pomoć
Sastankom sa čelnicima "Sportskog saveza Kosova i Metohije" u Severnoj Mitrovici, delegacija "Sportskog saveza Srbije" (SSS) započela je juče trodnevnu posetu Kosovu, tokom koje će se upoznati sa problemima i radom sportskih radnika i klubova.
  • 03.07.2020
Određene kvalifikacione grupe za EP u rukometu
Održan je žreb za rukometno Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Srbija je u prvoj, a Kosovo u osmoj grupi.
  • 16.06.2020
Srbija ne može protiv Kosova u kvalifikacijama za EP
Rukometna reprezentacija Srbije sutra će saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. EHF je odlučila da se Srbija i Kosovo ne mogu sastati u kvalifikacijama.
  • 15.06.2020
Meldina sanja susret sa Novakom
Iako dvanaestogodišnja Meldina aktivno trenira u Prizrenu, u gradu nema zatvorenih teniskih sala, pa pravi velike pauze tokom zimskih meseci. Sve svoje pobede bi menjala za fotografiju sa Đokovićem.
  • 12.06.2020