Vesti
Sport

UEFA u inspekciji na Kosovu zbog ’’Stadiona Priština’’

Predstavnici Evropske fudbalske unije (UEFA) u sredu su obišli stadion u Prištini na kojem svoje utakmice kao domaćin igra FK Priština.
UEFA u inspekciji na Kosovu zbog ’’Stadiona Priština’’
Ilustracija (Foto uefa.com)

Inspektori UEFA Nikolas Maršal i Bričer Joakim obišli su radove na stadionu koji se renovira i na kojem bi Priština trebalo da igra kvalifikacije za Evropu.

"Stadion Priština" kako se originalno zove, renovira se od 2016. godine i u narednom periodu trebalo bi da dobije status četvrte kategorije.

Četvrta kategorija je minimum koji UEFA traži od klubova, a stadion u Prištini ne ispunjava nijednu od njih, pa se zbog toga se renovira od 2016. godine.

Međutim, kako prenosi "Koha.net" UEFA nije zadovoljna kako je urađen prostor za medije na stadionu, a inspektori su naglasili i to da bi posao trebalo da se ubrza.

FK Priština prošlog leta igrao je kvalifikacije za Ligu Evrope i izbačen je u prvoj rundi od Norkopinga, a utakmicu pred domaćom publikom igrao je na stadionu u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednik FS Kosova Fadilj Vokri optimističan je povodom napretka stadiona.

"Uskoro ćemo testirati teren na nezvaničnom meču, a onda ako sve bude uredu zakazaćemo i premijerni meč", rekao je Vokri.

FK Priština zauzima drugu poziciju na tabeli kosovskog šampionata, sa tri boda manje od prvoplasirane Drite.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021