Vesti
Sport

UEFA: Prijem Kosova na dnevnom redu

Na ovonedeljnom sastanku Izvršnog komiteta UEFA jedna od tačaka dnevnog reda biće kandidature Kosova za prijem u Uefu
UEFA: Prijem Kosova na dnevnom redu
Ilustracija (Foto morguefile.com)

"Na dnevnom redu je da razmotrimo kandidaturu Kosova", rekao je generalni sekretar Evropske fudbalske unije Đani Infantino.

Izvršni komitet UEFA će u četvrtak na Malti razmatrati razna pitanja, među kojima i da li će južna srpska pokrajina biti primljeno u članstvo.

Da bi Kosovo bilo primljeno u Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) prvo mora da postane članica UEFA, a to bi moglo da se dogodi narednog marta, na godišnjem kongresu u Budimpešti.

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri pohvalio je "volju UEFA da reši problem".

Uz podršku FIFA, Kosovo bi moglo da učestvuje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, koje počinju narednog septembra.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021