Vesti
Sport

Učenici Medicinske škole prvaci opštinskog takmičenja u futsalu

Na dvodnevnom turniru u futsalu za učenike osnovnih i srednjih škola, pobedu su odnele ekipe OŠ "Miladin Mitić" iz Lapljeg Sela i srednje Medicinske škole. Pobednici sa ovog turnira idu na međuokružno takmičenje.
Učenici Medicinske škole prvaci opštinskog takmičenja u futsalu
Sa turnira u futsalu (Foto Kim)

Finalna utakmica između učenika Gimnazije i Medicinske škole završena je u korist medicinara koji su protivničku ekipu savladali rezultatom 1:0.

Utakmica je bila napeta i neizvesna skoro do samog kraja kada je Veljko Todorović, učenik trećeg razreda Medicinske škole postigao jedini gol. Obema ekipama su posle završenog meča dodeljene plakete.

"Lep je osećaj, idemo dalje i trudićemo se da postignemo što više. Bilo je borbe, bilo je tenzija ali uspeli smo na kraju. Dvanaest godina treniram fudbal, igrao sam u dosta klubova, igrao sam za Novi Pazar, trebao sam da idem u Čukarički ali nisam", kaže Todorović koji je na turniru postigao pet golova.

"Utisak je sjajan. Tri utakmice zaredom, bilo je naporno ali, mi drugari smo se stisli i uspeli smo da pobedimo. Idemo u Mitrovicu gde se nadam daljem plasmanu. Suđenje je bilo korektno. Svaka čast protivničkoj ekipi, želim da im čestitam na odličnoj partiji. Ali sve je do kvaliteta, možda malo sreće, deset sekundi pred kraj. Za ovaj turnir smo se pripremali dve nedelje", kaže Jovan Živković, učenik četvrtog razreda Medicinske škole.

Za učenike osnovnih škola, pobedu je juče odnela ekipa OŠ "Miladin Mitić" iz Lapljeg Sela.

Organizator turnira je Savez za školski sport Priština-Gračanica. Učestvovalo je pet srednjih škola i tri osnovne sa teritorije Opštine Priština po sistemu Republike Srbije. Međutim, takmičile su se i škole iz opštine Lipljan, a prijavili su se i takmičari iz Obilića.

Predsednik Saveza za školski sport i koordinator za Kosovski okrug Milko Čukarić kaže da je ovaj turnir obeležio fer-plej, ali i ne samo to.

"Deca su između sebe stvorila i neka nova prijateljstva, neka nova osećanja, iskustva".

Čukarić kaže da učenici rade u kontinuitetu od septembra do juna meseca, te da učestvuju u različitim disciplinama.

"Gotovo da nema sporta gde mi ne uzimamo učešće na državnom, dakle najvišem nivou takmičenja. Razlog tome je što nismo bili lenji, sve vreme smo vodili računa o organizaciji, o razvoju školskog sporta, o motivaciji dece da se bave školskim sportom. Evidentan je uspeh. Samo ove godine imamo nekoliko značajnih i ostvarenih rezultata sa državnih takmičenja. Među njima bih istakao jedno visoko peto mesto iz karatea na državnom takmičenju. Za nas ne predstavlja problem da li je hladno ili mokro napolju, mi jednostavno radimo. Oni to vole, vole čas Fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, apsolutno su motivisana deca, pohvaljujem i sve kolege na radu u razvoju škoslkog sporta. Dajemo sve od sebe i vidi se naš kvalitet", ističe predsednik Saveza za školski sport.

Postignutim rezultatima i organizacijom zadovoljan je profesor Fizičkog vaspitanja u Ekonomskoj školi Mirko Petković.

"Zadovoljan sam aktivnostima, pre svega ponašanjem učenika i kolega koji su radili sa njima. Uvek je školski sport preteča nekog budućeg bavljenja sportom. Ovi učenici danas prepoznaju sebe u raznim vidovima, oprobali su se u svim sportovima pa nađu neko interesovanje. Recimo, neki su skloni grupnim sportovima, kao što je danas to futsal, neki su u individualnim sportovima, atletika ili nešto drugo. Sve zavisi od same ličnosti učenika i njihovih fizičkih predispozicija za neki budući profesionalniji sport", kaže Petković.

Takmičenja u školskom sportu se organizuju bez novčanih sredstava, a skromnu podršku pružili su Privremeni organ Prištine i Opština Gračanica čijim se predstavnicima zahvalio predsednik Saveza Milko Čukarić.Ostale vesti

Rolan Garos o Đokovićevoj poruci: Nećemo ništa pokrenuti
Organizatori Rolan Garosa oglasili su se o poruci koju je na kameri juče napisao Novak Đoković.
  • 30.05.2023
Novakova poruka: Kosovo je srce Srbije, stop nasilju!
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Kovačevićem u ponedeljak, a posle duela je ostavio poruku: "Kosovo je srce Srbije!" Ispod toga, treći igrač sveta na kameri je napisao i "Stop nasilju".
  • 29.05.2023
Priština: Ceremonija potpisavanja memoranduma o organizaciji EP u džudou bez prevoda na srpski
Završno takmičenje Evropske džudo federacije za 2023. godinu biće održano 16. decembra u Prištini. Kosovo će biti domaćin jednodnevnog događaja za muškarce i žene u dve težinske kategorije: do 57 i 73 kilograma. Memorandum o saradnji u organizaciji otvorenog Evropskog prvenstva u džudou u Prištini su potpisali predstavnici lokalnog Ministarstva kulture, sporta i omladine, Evropske džudo federacije i Džudo saveza Kosova. Za novinare koji izveštavaju na srpskom jeziku nije bio obezbeđen prevod.
  • 23.05.2023
Đoković: Hoću da se vratim na Kosovo i krstim decu
Novak Đoković je u intervjuu za italijanski list Korijere dela Sera pričao o mnogim teniskim, ali i životnim temama. On je kazao da želi da se vrati na Kosovo sa suprugom da krsti decu.
  • 16.05.2023
Petlićima OFK Dif zlato na turniru u Leposaviću
Petlići OFK Dif iz Mitrovice pobednici su turnira u fudbalu koji je održan u Leposaviću, u organizaciji fudbalskog kluba "Kosmet".
  • 14.05.2023
Sportsko druženje dece iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca
Na sportskom terenu u dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u Goraždevcu danas je organizovan jedan lep i zanimljiv sportski događaj. Samoorganizovano deca i roditelji iz Velike Hoče i Orahovca došli su da se druže sa decom i roditeljima iz Goraždevca. Današnji događaj počeo je minutom ćutanja za sve nastradale u Beogradu i Mladenovcu.
  • 13.05.2023