Vesti
Sport

U Gračanici je besplatno treniranje tenisa

Međunarodni dan tenisa obeležen je danas i u Gračanici. Polaznici škole tenisa održali su čas iz ovog sve populanijeg sporta svojim drugarima u osnovnoj školi Kralj Milutin.
U Gračanici je besplatno treniranje tenisa
Međunarodni dan tenisa u Gračanici(Foto KIM)

Njihov trener i nastavnik Dejan Živić smatra da je ovo dobra prilika za učenike da počnu da se aktivnije bave tenisom.

“Danas smo spojili lepo i korisno. Lepo je to što dajemo svoj doprinos obeležavanju Svetskog dana tenisa i na taj način se pridružujemo akciji koja se održava širom sveta. Ovo danas je posebno korisno jer smo tenis doveli u školu, gde deca mogu da vide mogućnosti bavljenja tenisom. Treniranje tenisa je kod nas dostupno i besplatno, jer škola funkcioniše pod pokroviteljstvom Opštine Gračanica”, rekao je Živić.

Škola tenisa u Gračanici postoji već četiri godine, a njeni polaznici su do sada osvajali brojne trofeje na takmičenjima po Kosovu i Srbiji. Najbolji teniser u kategoriji do 12 godina na Kosovu je Aleksa Dimitrijević.

“Osvajao sam mnoge turnire u Prištini, ali moj najveći uspeh je ipak bio u Aranđelovcu gde sam osvojio drugo mesto. Mnogo volim ovaj sport, a moj idol je Novak Đoković”, kazao je Aleksa koji se nada da će jednoga dana doživeti uspeh najboljeg srpskog tenisera.

U porodici Dimitrijević, Aleksa nije jedini koji se bavi tenisom. Njegova mlađa sestra Anđelija takođe trenira ovaj sport i beleži dobre rezultate. Njeni omiljeni teniseri su Ana Ivanović i Novak Đoković.

Danica Đekić, učenica petog razreda je odlučila da se bavi tenisom na nagovor svojih vršnjaka. “Drugari su me naterali da počnem da treniram i ubrzo sam i sama shvatila da je ovo super sport”, kaže Danica i dodaje da se nije pokajala.

U školi Kralj Milutin rado ističu i sa ponosom govore u uspesima svojih đaka.  “U našoj školi postoje učenici koji su osvajali nagrade širom Kosova i Metohije. Ovo danas je mnogo značajno za našu školu, pre svega što je Škola tenisa u Gračanici jako uspešna i što će animirati ostalu decu da se bave tenisom”, rekao je učitelj Ljubomir Maksimović.

Za učenike nižih razreda Osnovne škole Kralj Milutin, pored edukativnog, pripremljen je i mali takmičarski program. Đaci koji su bili najusepšniji dobili su skromne poklone od predstavnika Škole tenisa.Ostale vesti

U Prištini i Tirani spremaju zajedničku košarkašku ligu
Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, koja bi prema planovima u Prištini trebalo da startuje na jesen.
  • 08.05.2020
Fizička aktivnost je neophodna i za vreme izolacije u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa. Sportski stručnjaci tvrde da se trening može prilagoditi kućnim uslovima, te da je to idealan način za oslobađanje od stresa i napetosti, ali i poboljšanje kvaliteta života.
  • 16.04.2020
Preminuo Radomir Antić
Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid.
  • 06.04.2020
Gračanica: Kik boks klub “Panišer” niže medalje
Kik boks klub “Panišer” u Gračanici postoji od 2016. godine. Iako radi u skromnim uslovima, ovaj klub beleži zapažene rezultate. Na Prvenstvu Centralne Srbije u Aleksincu članovi “Panišera” su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
  • 06.03.2020
“Fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste”
Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi se uskoro mogao odigrati Međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima je i Fudbalski klub Partizan iz Beograda.
  • 02.03.2020
Kik-boks klub “Kosovska Mitrovica” osvojio 8 medalja u Aleksincu
Na prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Aleksincu, takmičari kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su 8 medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Jovanu Smiliću dodeljen pehar kao najboljem senioru u A klasi.
  • 02.03.2020