Vesti
Sport

U Gračanici je besplatno treniranje tenisa

Međunarodni dan tenisa obeležen je danas i u Gračanici. Polaznici škole tenisa održali su čas iz ovog sve populanijeg sporta svojim drugarima u osnovnoj školi Kralj Milutin.
U Gračanici je besplatno treniranje tenisa
Međunarodni dan tenisa u Gračanici(Foto KIM)

Njihov trener i nastavnik Dejan Živić smatra da je ovo dobra prilika za učenike da počnu da se aktivnije bave tenisom.

“Danas smo spojili lepo i korisno. Lepo je to što dajemo svoj doprinos obeležavanju Svetskog dana tenisa i na taj način se pridružujemo akciji koja se održava širom sveta. Ovo danas je posebno korisno jer smo tenis doveli u školu, gde deca mogu da vide mogućnosti bavljenja tenisom. Treniranje tenisa je kod nas dostupno i besplatno, jer škola funkcioniše pod pokroviteljstvom Opštine Gračanica”, rekao je Živić.

Škola tenisa u Gračanici postoji već četiri godine, a njeni polaznici su do sada osvajali brojne trofeje na takmičenjima po Kosovu i Srbiji. Najbolji teniser u kategoriji do 12 godina na Kosovu je Aleksa Dimitrijević.

“Osvajao sam mnoge turnire u Prištini, ali moj najveći uspeh je ipak bio u Aranđelovcu gde sam osvojio drugo mesto. Mnogo volim ovaj sport, a moj idol je Novak Đoković”, kazao je Aleksa koji se nada da će jednoga dana doživeti uspeh najboljeg srpskog tenisera.

U porodici Dimitrijević, Aleksa nije jedini koji se bavi tenisom. Njegova mlađa sestra Anđelija takođe trenira ovaj sport i beleži dobre rezultate. Njeni omiljeni teniseri su Ana Ivanović i Novak Đoković.

Danica Đekić, učenica petog razreda je odlučila da se bavi tenisom na nagovor svojih vršnjaka. “Drugari su me naterali da počnem da treniram i ubrzo sam i sama shvatila da je ovo super sport”, kaže Danica i dodaje da se nije pokajala.

U školi Kralj Milutin rado ističu i sa ponosom govore u uspesima svojih đaka.  “U našoj školi postoje učenici koji su osvajali nagrade širom Kosova i Metohije. Ovo danas je mnogo značajno za našu školu, pre svega što je Škola tenisa u Gračanici jako uspešna i što će animirati ostalu decu da se bave tenisom”, rekao je učitelj Ljubomir Maksimović.

Za učenike nižih razreda Osnovne škole Kralj Milutin, pored edukativnog, pripremljen je i mali takmičarski program. Đaci koji su bili najusepšniji dobili su skromne poklone od predstavnika Škole tenisa.Ostale vesti

’’Video je svlačionice i otišao posle 10 sekundi’’
Belgijski fudbaler Luis Pedro Kavanda nije želeo da potpiše ugovor sa Trepčom, fudbalskim klubom sa Kosova.
  • 23.02.2021
Novak dominantno do nove titule u Australiji
Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković deveti put u karijeri osvojio je titulu na Australijan openu, pošto je za manje od dva sata pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 3:0 (7:5, 6:2 i 6:2).
  • 21.02.2021
Đoković u finale Australijan opena
Najlakši posao od početka Australijan opena Novak Đoković je imao u polufinalu u kome je u tri seta (6:4, 6:3, 6:2) savladao Aslana Karaceva, čoveka koji je igrao kvalifikacije i prvi put u karijeri se našao u glavnom žrebu nekog Gren Slema.
  • 18.02.2021
Zlatna medalja na Mastersu u Dohi za džudistkinju sa Kosova
Distria Krasnići trijumfovala je u finalu osvojivši zlatnu medalju u okviru Doha "Vorld Džudo Masters 2021".
  • 12.01.2021
KBK
Članovi kik-boks kluba "Kosovska Mitrovica" okitili su se sa 11 medalja na petom "Balkans Best Fighters" turniru održanom u Jagodini.
  • 13.12.2020
Španija ne želi da igra sa Kosovom na mundijalu
Ministarka spoljnih poslova Španije Aranča Gonsales Laja izjavila je da će vlada pregovarati sa Fifom, "prema pravilima fudbala", o uslovima odigravanja fudbalskog meča između Španije i Kosova.
  • 09.12.2020