Vesti
Sport

U Bukureštu razmišljaju o bojkotu utakmice sa Kosovom

Mediji u Rumuniji podsećaju da ta država nije priznala Kosovo, ali i razmatraju moguće reperkusije za DA i NE utakimicama  njihove nacionalne reprezentacije sa Kosovom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.
U Bukureštu razmišljaju o bojkotu utakmice sa Kosovom
Ilustracija (Foto Kim)

Fudbalski savez Rumunije samo je kratko saopštio da će se "o svemu konsultovati sa Vladom Rumunije", kako bi se pronašlo najbolje moguće rešenje u ovom trenutku, dok televizije i novine prenose različita mišljenja viđenijih ljudi.

Tako Teodor Meleskanu, nekadašnji ministar inostranih poslova Rumunije, smatra da selekcija Edija Jordaneskua ne bi trebalo da prihvati ove duele.

"Kosovo nije priznata država od strane brojnih država, uključujući i nas, Rumuniju. Mi nikada nismo priznali nezavisnost Kosova. Normalno, naš fudbalski Savez, trebalo bi da diskutuje sa drugim državama koje su bile u istoj poziciji kao Rumunija i dođu do rešenja koje ne bi uništilo čitav sistem, ali i da bi se ispoštovale stvari koje su iz ugla Rumunije vrlo jasne. Zato, rekao bih da će FS Rumunije morati da nađe rešenje. Ako ne, onda ono što možemo da uradimo je da izgubimo 3:0 od Kosova", rekao je Meleskanu, aludirajući na poraz za zalenim stolom, prenosi GSP.ro.

Isti rumunski portal tvrdi da bi eventualno nepojavljivanje na utakmici iz političkih razloga moglo da znači veliki rizik za FSR.

"Nepojavljivanje na utakmici iz političkih razloga bi dovelo do izbacivanja FS Rumunije iz UEFA. Političke intervencije u fudbalu nisu dozvoljene od strane UEFA", navodi izvor pomenutog glasila, uz isticanje iskustava reprezentacija Španije, Grčke i Kipra, koje su morale da igraju protiv Kosova, iako ga njihove Vlade ne priznaju.

U kvalifikacionoj grupi I se, pored Kosova i Eumunije, nalaze još Švajcarska, Izrael, Belorusija i Andora.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023