Vesti
Sport

U Belom Brdu održano takmičenje u skijanju i snoubordingu

Na južnim padninama Kopaonika, na krajnjem Severu Kosova u selu Belo Brdo danas je održan četvrti po redu „Trofej Nebeskih stolica“ u skijanju i snuobordingu, prenosi RTV Mir.
U Belom Brdu održano takmičenje u skijanju i snoubordingu
Dobitnici medalja u juniorskoj kategoriji (Foto RTV Mir)

Takmičenje je održano u tri kategorije – slalom za odrasle, slalom za juniore i snoubord za odrasle.

Prvo mesto među juniorima pripalo je Novaku Kovačeviću, a u kategoriji juniorki Mioni Branović.

U kategoriji seniora, prvo mesto u slalomu osvojio je Luka Radosavljević. U snoubodrdingu je zlatna medalja pripala Danilu Dimitrijeviću.

Kraj ove, sada već tradicionalne, manifestacije su najmlađi ulepšali spustom na slamenim džakovima. Prvo mesto u ovoj disciplini je osvojio Vukan Milosavljević.

Najboljim učesnicima, pored medalja, dodeljene su diplome i pehari. Ove godine je uručena i „nagrada iznenađenja“ – kaciga. Ona je pripala najboljem junioru, Novaku Kovačeviću.

Manifestaciju je organizovao skijaški i snoubord klub „Nebegske stolice“ u saradnji sa sportsko-turističkom organizacijom i opštinom Leposavić.Ostale vesti

‚‚Spust bez granica‚‚ 20. i 21. avgusta
Ovogodišnja dvodnevna manifestacija "Spust bez granica" – splavarenje Ibrom od Leposavića do Raške, okupiće ljubitelje prirode, raftinga i kampovanja 20. i 21. avgusta.
  • 03.07.2022
Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022