Vesti
Sport

Tradicionalni Vaskršnji turnir u malom fudbalu u Novom Badovcu

Nakon pauze od dve godine zbog pandemije koronavirusa, na radost meštana Novog Badovca kao i svih ljubitelja fudbala, ove godine je održan Vaskršnji turnir u malom fudbalu.

Tradicionalni Vaskršnji turnir u malom fudbalu u  Novom Badovcu
Turnir u malom fudbalu u Novom Badovcu (Foto Kim)

Tradicionalni 15. Vaskršnji turnir u malom fudbalu u Novom Badovcu ove godine je okupio osam ekipa. Turnir u malom fudbalu organizovali su omaldina i mesni odbor Novog Badovca.

Momčilo Nedeljković, organizator turnira kaže da se na ovom turniru prijavljuju fudbalske ekipe sa celog Kosova.

“Na žalost, ove godine nisu učestvovali ekipe iz Goraždevca i Zubinog Potoka jer nisu obavestene, ali nadamo se da će sledeće godine  učestvovati, kao što su učestvovali svako godine do sada.  Ove godine učestvuje samo osam ekipa iz opštine Gračanica, jer ni mi nismo bili sigurni da ćemo ove godine  organizovati turnir, ali zahvaljujući opštini Gračanica ovaj turnir se uspešno nastavlja”, rekao je on.

Na sportskom igralištu u Novom Badovcu takmičile su se ekipe - „Vidovdan“ iz Donje Gušterice, „Jefta“ iz Gračanice, „Gračanica“ iz Gračanice, „Veterani“ iz Novog Badovca, kao i ekipe iz Brnjice, Kišnice, Badovca i Radeva.

Najbolje tri ekipe osvojiće skromne novčane nagrade, dresove i pehar.

“Nagrade su ove godine skromne, ali mislim da će učesnici biti zadovoljni. Prvo mesto osvaja 25 hiljada dinara, drugo deset hiljada dinara i treće mesto osvaja dresove”, dodao je Nedeljković.

Fudbalske dresove i pehare za prva tri mesta obezbedila je opština Gračanica.

Prvi Vaskršnji turnir u malom fudbalu održan je 2005. godine, a tada su na ovoj sportskoj manifestaciji učestvovale 34 ekipe sa celog Kosova.Ostale vesti

FSK podneo žalbu FIFA zbog
Fudbalski savez Kosova podneo žalbu Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zbog, kako navode u saopštenju teških uvreda od strane selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija, ali "rasističkih postupaka srpskih navijača" na utakmici između Srbije i Švajcarske na svetskom prvenstvu u Kataru koja je održana u petak uveče.
  • 04.12.2022
Gračanica čeka pobedu protiv Švajcarske
Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra odlučujuću utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Švajcarske. Stanovnici opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruju u pobedu i bolju igru “Orlova”.
  • 02.12.2022
Srbija ispustila dva gola prednosti, protiv Kameruna 3:3
Šokantan remi Srbije protiv Kameruna 3:3 (2:1)! Imala je Srbija vođstvo od 3:1 u 53. minutu, imala je konotrolu igre i napade da stigne i do četvrtog pogotka jer su "lavovi" bili u nokdaunu. A, onda su sa dve vezane greške veznog reda, dve slabo postavljene ofsajd zamke, dozvolili iskusnom Abubakaru da golom i asistencijom za 120 minuta izjednači i tako donese bod svom timu u drugom kolu Grupe "G" na Mundijalu u Kataru.
  • 28.11.2022
Gračanica se nada pobedi protiv Kameruna
Fudbalska reprezentacija Srbije igra drugu utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Kameruna, a većina stanovnika opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruje u pobedu, uprkos porazu “Orlova” u prvom meču protiv Brazila.
  • 28.11.2022
FIFA zbog zastave pokrenula postupak protiv Srbije
Svetska fudbalska organizacija (FIFA) saopštila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije uz poruku "Nema predaje".
  • 26.11.2022
FSK se žali FIFA zbog zastave sa natpisom ’’Nema predaje’’
Fudbalski savez Kosova je saopštio da je podneo žalbu FIFA-i zbog "agresivnog postupanja" reprezentacije Srbije, koja je postavila zastavu Srbije sa mapom Kosova na njoj u svlačionici srpskog fudbalskog tima u Kataru pre jučerašnje utakmice Srbija - Brazil u okviru Mundijala.
  • 25.11.2022