Vesti
Sport

Tradicionalni Vaskršnji turnir u malom fudbalu u Novom Badovcu

Nakon pauze od dve godine zbog pandemije koronavirusa, na radost meštana Novog Badovca kao i svih ljubitelja fudbala, ove godine je održan Vaskršnji turnir u malom fudbalu.

Tradicionalni Vaskršnji turnir u malom fudbalu u  Novom Badovcu
Turnir u malom fudbalu u Novom Badovcu (Foto Kim)

Tradicionalni 15. Vaskršnji turnir u malom fudbalu u Novom Badovcu ove godine je okupio osam ekipa. Turnir u malom fudbalu organizovali su omaldina i mesni odbor Novog Badovca.

Momčilo Nedeljković, organizator turnira kaže da se na ovom turniru prijavljuju fudbalske ekipe sa celog Kosova.

“Na žalost, ove godine nisu učestvovali ekipe iz Goraždevca i Zubinog Potoka jer nisu obavestene, ali nadamo se da će sledeće godine  učestvovati, kao što su učestvovali svako godine do sada.  Ove godine učestvuje samo osam ekipa iz opštine Gračanica, jer ni mi nismo bili sigurni da ćemo ove godine  organizovati turnir, ali zahvaljujući opštini Gračanica ovaj turnir se uspešno nastavlja”, rekao je on.

Na sportskom igralištu u Novom Badovcu takmičile su se ekipe - „Vidovdan“ iz Donje Gušterice, „Jefta“ iz Gračanice, „Gračanica“ iz Gračanice, „Veterani“ iz Novog Badovca, kao i ekipe iz Brnjice, Kišnice, Badovca i Radeva.

Najbolje tri ekipe osvojiće skromne novčane nagrade, dresove i pehar.

“Nagrade su ove godine skromne, ali mislim da će učesnici biti zadovoljni. Prvo mesto osvaja 25 hiljada dinara, drugo deset hiljada dinara i treće mesto osvaja dresove”, dodao je Nedeljković.

Fudbalske dresove i pehare za prva tri mesta obezbedila je opština Gračanica.

Prvi Vaskršnji turnir u malom fudbalu održan je 2005. godine, a tada su na ovoj sportskoj manifestaciji učestvovale 34 ekipe sa celog Kosova.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022