Vesti
Sport

Tokio: Bronzana medalja za Milenka Sebića, peta za Srbiju

Srpski strelac Milenko Sebić osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini 50 metara trostav malokalibarskom puškom.
Tokio: Bronzana medalja za Milenka Sebića, peta za Srbiju
Milenko Sebić, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju (Foto FoNet / AP)

U izuzetno zanimljivom takmičenju, Sebić je do medalje došao zahvaljujući konstantnosti pri pucanju. On nije imao oscilacije kao neki drugi takmičari.

Sve vreme finalnog takmičenja držao se između trećeg i šestog mesta, da bi u završnici iskoristio greške Kuliša i Šerbačeviča i preuzeo treće mesto od Norvežanina Hega.

Sebić je završio sa 448.2 kruga i osvojio bronzanu medalju, što je najveći uspeh u njegovoj karijeri.

Zlatnu medalju osvojio je mladi Kinez Žang, koji je sa 466 krugova postavio novi svetski rekord, a srebro je pripalo ruskom takmičaru Kaminskom.

Sebić je došao do pete medalje za Srbiju u Tokiju, druge u streljaštvu.

Na velikom uspehu, Sebiću su čestitali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Podsetimo, medalje su osvajali još i: srpski basketaši 3x3 - bronza, te Milica Mandić - zlato (taekvondistkinja, +67 kilograma), Tijana Bogdanović - bronza (taekvondistkinja, 49 kilograma) i Damir Mikec - srebro (vazdušni pištolj, 10 metara).Ostale vesti

Kosovska Mitrovica: Otvoreni pojedinačni šahovski turnir u nedelju
Šahovski savez Kosova i Metohije organizuje Otvoreni pojedinačni šahovski turnir, u nedelju, 30. januara sa početkom u 11 časova, saopštio je sekretar saveza Momčilo Adžić.
  • 28.01.2022
Predstavljen olimpijski tim Kosova
Kosovski olimpijski komitet (KOK) je na konferenciji za medije u Prištini predstavio olimpijski tim Kosova za Olimpijske igre u Pekingu. Zimske olimpijske igre će biti održane od 4. do 20. februara ove godine.
  • 28.01.2022
Preminuo bivši fubaler Trepče Borislav Stefanović
Nekadašnji fubaler Trepče i kapiten Rada, Borislav Stevanović, preminuo je danas u 46. godini, saopštio je klub sa Banjice.
  • 24.01.2022
Mali Leposavci šampioni fudbalskog turnira u Kruševcu

Mali fudbaleri iz Leposavića osvojili su prvo mesto na turniru u Kruševcu.

  • 23.01.2022
Kosovo na leto domaćin više međunarodnih odbojkaških takmičenja
Kosovo će biti domaćin narednog Balkanskog prvenstva za muškarce do 20 godina, kao i turnira "Bič volej" U22 za žene i "Bič volej" U22 za muškarce. Datumi ovih takmičenja će biti određeni naknadno, ali su planirana za jul ili avgust ove godine.
  • 23.01.2022
Otkazana skijaška takmičenja na Brezovici
Najavljeni "Kup Bezovice 2022" i "Šampionat Kosova" neće biti održani 22. i 23. januara kako je ranije najavljeno, saopštio je Skijaški savez Kosova.
  • 17.01.2022