Vesti
Sport

Tepavčević: Priština se prijavila za EP u karateu

Za učešće na 53. evropskom prvenstvu u karateu, koje će biti održano od 9. do 13. maja u novosadskom Spensu, zvanično je stigla 51 prijava, među kojima je i "aplikacija" Prištine, kazao je predsednik Karate saveza Vojvodine i član Organizacionog odbora predstojeće smotre evropskih karatista Strahinja Tepavčević.
Tepavčević: Priština se prijavila za EP u karateu
Ilustracija (Foto morguefile.com)

Večenje novosti dodaju, pozvajući se na nezvanične podatke, da Karate federacija Srbije intenzivno radi na tome da se na predstojećem EP u Novom Sadu ispoštuju preporuke Vlade Srbije, koje se odnose na nastupanje Prištine.

Prema navodima izvora lista iz KFS, "sportisti tzv. države Kosovo mogu nastupati isključivo statusno neutralno, odnosno pod imenom i prezimenom ili obeležjima Evropske karate federacije".

Novosti napominju da, u skladu sa preporukama Vlade Srbije, nije moguće da nastupaju sa bilo kakvim simbolima Kosova.

"Jeste, stigla je prijava za učešće takozvane države Kosovo, a šta će se dalje dešavati, do starta šampionata, odnosno do zvaničnog merenja za takmičare, koje je zakazano za 9. maj, videćemo. Naš stav po tom pitanju se nije promenio i jasno je da ćemo se mi kao organizatori ponašati u skladu sa instrukcijama i odlukom Vlade Republike Srbije", rekao je Tepavčević za Novosti.

On je podsetio da se "reprezentacija tzv. države Kosovo" nije pojavila na Balkanskom prvenstvu u karateu, koje je održano proteklog vikenda u Beogradu.

"Mi smo o svemu obavestili evropsku kuću karatea. Slavoljub Piper, predsednik karate federacije Srbije, predočio je Špancu Antoniju Espinozi, predsedniku Svetske i Eropske karate federacije, da bi dolazak ekipe tzv. države Kosovo nama predstavljao problem. S druge strane, može da se desi da ne dođu ni u Novi Sad. Preostaje nam jedino da čekamo i da vidimo rasplet događaja", rekao je Tepavčević.

Predsednik Karate saveza Vojvodine naglasio je da je rok za prijave bio 30. april do ponoći i da u Novi Sad, po najavama, dolazi cela Evropa.

Pored takmičarskog dela, na Evropskom šampionatu koji podržava Grad Novi SAD, Pokrajinska vlada i Ministarstvo sporta, biće održan i kongres Evropske karate fondacije, dodaju Novosti.Ostale vesti

Srbin rodom iz Peći igra za košarkašku reprezentaciju Kosova
Košarkaš Mikaile Tmušić postao je prvi Srbin koji je zaigrao za košarkašku reprezentaciju Kosova.
  • 26.10.2021
Borovčanin: Kosovski bokseri se nisu ni prijavili za učešće na Svetskom prvenstvu
Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin izjavio je da se kosovski bokseri nisu ni prijavili za takmičenje na Svetskom prvenstvu u Beogradu i odbacio navode o zabrani njihovog ulaska u centralnu Srbiju kao pokušaje "politizovanja sporta, zloupotrebe i manipulacije".
  • 25.10.2021
Karate klub u Zubinom Potoku ponovo aktivan
Karate klub u Zubinom Potoku, koji je nekoliko godina bio u mirovanju, ponovo je aktivan.
  • 23.10.2021
Bokserima sa Kosova nije dozvoljen odlazak u Beograd na takmičenje
Bokserskoj reprezentaciji Kosova rano jutros nije dozvoljen ulazak u Srbiju, na takmičenje koje se održava u Beogradu. 
  • 23.10.2021
Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021