Vesti
Sport

Teniski turnir u Prištini, učestvuje ekipa iz Gračanice

U Prištini danas počinje multietnički turnir u tenisu na kome će učestvovati klubovi iz Gračanice i  Prištine.
Teniski turnir u Prištini, učestvuje ekipa iz Gračanice
Ilustracija

Ovaj šestodnevni teniski turnir organizuje misija Oebsa na Kosovu, a na njemu će učestvovati oko 50 učesnika uzrasta između 8 i 18 godina starosti.

“Tokom prvih pet dana učesnici će trenirati pod nadzorom akreditovanih trenera, dok će se 10. septembra, poslednjeg dana turnira takmičiti u dve grupe: u grupi uzrasta od 8 do 14 godina i grupi uzrasta od 14 do 18 godina starosti. Učesnici će dobiti uverenja o učestvovanju, a prvo i drugo osvojeno mesto iz obe grupe biće nagrađeno medaljama”, navodi se u saopštenju Oebsa.

Kako se navodi, turnir ima za cilj da poveća učešće socijalno ugrožene dece u sportu i poboljša interakciju između različitih zajednica.  

Na turniru će učestvovati teniseri iz srpske, albanske, goranske i turske zajednice.

U prostorijama Teniskog kluba u Prištini na otvaranju će govoriti zamenica šefa Misije OEBS-a na Kosovu Paivi Nikander i trener kluba iz Prištine Arben Islami.
 Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023