Vesti
Sport

Svečani doček svetske šampionke Nade Petronić

Svečani doček Nade Petronić, koja je svojim sugrađanima, ali i reprezentaciji Srbije donela zlatnu medalju sa Svetskog juniorskog prvenstva u Italiji u kik-boksu, organizovan je danas u Mitrovačkom dvoru.
 • 11.10.2022
 • 13:21 h
 • Sport
 • izvor: Radio Kontakt Plus
 • komentara:
 • pregleda: 279
Svečani doček svetske šampionke Nade Petronić
Svečani doček Nade Petronić (Foto Radio Kontakt Plus)

Nada Petronić, učenica Medicinske škole sa domom učenika, aktuelni je prvak Balkana, Evrope, evropskih kupova, centralne Srbije, a sada se može pohvaliti i svetskim zlatom.

Svetska juniorska šampionka i član kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” biranim rečima obratila se okupljenima i zahvalila na podršci koju je dobila, poručivši vršnjacima da veruju u sebe.

“Pratite svoje snove i verujte u sebe. Ja sam verovala u sebe i ostvarila sam svoj san. Sa velikom željom i verom u Boga, uspećete u svemu i ostvarićete vaše snove”, poručila je ova sedamnaestogodišnjakinja.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, naveo je da je Nada ponos i budućnost Kosovske Mitrovice, ali i čitave Srbije.

“Nada je pokazala da upravo znanjem, sportom i igrom možemo da pobeđujemo. Ona nam je pokazala ključ na koji način to može da se ostvari”, istakao je Spirić.

Mladim sportistima i trenerima poručuje da treba se zalažu za prave vrednosti, kao što to čini Nada, zajedno sa svojim klubom.

“Naš zadatak je pobeda, a pobeda ste vi, draga deco. Ponosni ste što u Kosovskoj Mitrovici odrastate i sa Nadom i sa ostalim imenima kao što je Natalija Savić Čupka”, poručio je Spirić.

Prošle godine Nada je proglašena za najmlađeg sportistu grada, podsetio je direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, Petar Trajković, i dodao da ova mlada sportistkinja permanentno nastavlja svoj uspon.

“Uspeh ne dolazi preko noći, radi se godinama naporno i u velikoj meri teško. To Nada najbolje zna, ali za ovakve trenutke svi mi živimo i ponosni smo, ne samo kao grad Kosovska Mitrovica, nego i kao država”, kazao je Trajković.

Ponosan na Nadu danas je i njen trener, Milun Milenković, koji je sa njom vredno i marljivo radio. Najavio je da će se u narednom periodu posvetiti pripremama za olimpijsko takmičenje u ovom sportu.

“Trudićemo se, treniraćemo. Pošto je kik-boks sada olimpijski sport, nadamo se da će nekad, ako Bog da, postati i olimpijski prvak. Naš klub je do sada osvojio razne uspehe i priznanja. Naše najveće odličje i ponos našeg kluba, sada jeste Nada pre svega”, poručio je Milenković.

Nada Petronić osvojila je zlatnu medalju u kik-koksu, na Svetskom prvenstvu u Italiji u kategoriji iznad 70kg u disciplini low kick, savladavši protivnicu iz Bugarske.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
 • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
 • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
 • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
 • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

 • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

 • 06.03.2023