Vesti
Sport

Stonoteniseri juniorski prvaci

Juniorska ekipa stonoteniskog kluba „Galileo“ iz Čaglavice postiže uspešne rezultate. Oni su aktuelni prvaci na Kosovu.
Stonoteniseri juniorski prvaci
Branislav Marković (Foto KIM)

Juniorski prvaci Kosova u stonom tenisu u prošloj sezoni su mališani iz Čaglavice, članovi kluba “Galileo”. Trener Branislav Marković kaže da je to veliki uspeh za klub koji je počeo da funkcioniše slučajno i bez ičije pomoći. Cilj im je da titulu odbrane ove godine.

Stonoteniski klub postoji dve godine a sedište im je u Domu kulture u Čaglavici gde naporno treniraju i uče osnove tog sporta.

“Uslovi su loši, trenutno imamo sreće jer je toplo vreme, sala je hladna, pod i osvetljenje je loše. Dobili smo stolove preko UNDP-a, a rekete i loptice kupujemo sami”, kazao je Marković u emisiji Uz jutarnju kafu na TV Centar.

“Nažalost nisam video volju institucija da se obljnije bave sportom, nema ulaganja. Prošle godine nas je opština Gračanica pomogla par puta, tako što je obezbedila hranu i transport za decu. Ministarstvo sporta je obećalo da će pomoći sa nekom opremom. U globalu su institucije nezainteresovane”, dodao je on.

Stonoteniski klub “Galileo” broji tridesetak članova i takmiči se u prvoj i juniornskoj ligi Kosova. Treninzi su besplatni i svako ko voli može postati član.

“Naš cilje je da sprot nastavi da živi i uključimo što više dece i u tome uspevamo. Najvažnije je druženje. Zajedno pokušavamo da rešimo tešku finansijsku situaciju. Zajedno sa roditeljima skupimo novac i idemo na šampionat u Suvoj Reci, platimo gorivo, sokove i hranu i tako nekako funkcionišemo”, kaže Marković.

“Pozivam nadležne da se potrude da određena sredstva usmere na razvoj sprota i uključivanje većeg broja mladih. Cilj je da se deca igraju, treniraju i odrastaju zdravo”, dodao je on.Ostale vesti

Đoković i zvanično ponovo broj jedan svetskog tenisa

Srpski teniser Novak Đoković od danas je ponovo na prvom mestu ATP liste, na koje se vratio posle 10. trijumfa na Australijan Openu.

  • 30.01.2023
Đokoviću istorijski pehar i povratak na prvo mesto ATP liste!
Novak Đoković je šampion Australijan Opena! Novak Đoković je ispisao nove stranice istorije! Novak Đoković je od ponedeljka ponovo svetski broj jedan!
  • 29.01.2023
Novak Đoković osvojio turnir u Australiji
Srpski teniser Novak Đoković sezonu je počeo osvajanjem titule u Adelejdu. U najdramatičnijem finalu koje je ikada odigrano na ovom turniru Đoković je morao da napravi preokret, odigra tri seta i na terenu provede tri sata i 11 minuta. Na kraju je slavio rezultatom 6:7, 7:6, 6:4.
  • 08.01.2023
FK Crvena zvezda šalje novčanu pomoć za ugrožene na Kosovu
Fudbalski klub “Crvena zvezda” uplatiće 20.000 evra za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa KiM, saopšteno je iz ovog kluba.
  • 07.01.2023
Nedović srce za Stefana i Miloša
Pred meč sa Valensijom bek košarkaša Crvene zvezde Nemanja Nedović ispisao je imena Stefana i Miloša Stojanovića, dečaka i mladića iz Gotovuše koji su danas ranjeni.
  • 06.01.2023
Kosovska džudistkinja Distrija Krasnići osvojila zlato u Izraelu

Džudistkinja sa Kosova Dsitria Krasniki osvojila je danas zlatnu medalju na džudo masters turniru „Jerusalim 2022“.

  • 21.12.2022