Vesti
Sport

Stanisavljevića čeka novo takmičenje

Kik-boksera Slobodana Stanisavljevića iz Ugljara, nakon osvojene zlatne medalje na svetskom kupu “Oktagon” koji je nedavno završen u Češkoj, početkom aprila očekuje novo takmičenje.
Stanisavljevića čeka novo takmičenje
Slobodan Stanisavljević (Foto Kim)

Stanisavljević kaže da mu je nagrada u Češkoj prva u profesionalnoj kik-boks karijeri. Dodaje da je konkurencija bila jaka, ali da se ozbiljno pripremao za takmičenje.

„Ukupno je bilo 22 borca, u 11 mečeva. Bio sam spreman, jer kada krećemo na tako velika putovanja imamo ozbiljne poduhvate, ozbiljno se spremamo, vežba se dva puta dnevno. Upravo je to razlika između profesionalaca i amatera, amateri vežbaju dva do tri puta nedeljno“, rekao je Stanisavljević.

Mladog borca očekuje novo takmičenje 6. aprila u Liberecu u Češkoj, gde će se boriti za šampionsku titulu. Kaže da očekuje uzbudljivu borbu i da se nada da će ovoga puta biti i televizijskog prenosa.

Kik-boks je borilački sport koji je nastao iz borilačke veštine Mai-Tai. Iako deluje opasno, Stanisavljević kaže da je to lep sport.

„Kik boks je jako lep sport, ljudima koji gledaju sa strane deluje kao jako opasan borilački sport. Međutim, ljudi koji se spremaju, kao mi, za profesionalne mečeve, spremni su da izdrže i istrpe jake udarce, tako da je ovo jedna lepa igra“.

Medalje nisu strane klubu „Šakal“ čiji je Stanisavljević član. Njegovi saborci Dušan Ivanović i Nikola Kovačević su 2017/2018. osvojili srebro u VAKO svetskoj organizaciji kik-boksa. Pored toga, imaju i nekoliko vicešampionskih titula, tri državna prvenstva Srbije i još puno medalja.
Kik-boks klub „Šakal“ postoji od februara 2012. godine i trenutno ima oko 35 članova. Treninge održavaju u Lapljem Selu.

Mladi više vole sportove sa loptom

Sport je nezaobilazna aktivnost u odrastanju dece, a mladi sa centralnog Kosova uglavom biraju fudbal, košarku i odbojku.

„Da, bavim se sportom, trenutno se bavim folklorom, kao mala sam se bavila košarkom, išla sam i na takmičenja u Kosovkoj Mitovici, ali košarka je i sada moja prva i prava ljubav“, rekla nam je četrnaestogodišnja Jovana Aleksić.

„U slobodno vreme bavim se sportom, igram košarku i fudbal“, kazao je Marko Đukić.

„Bavim se sportom, ranije sam igrao fudbal, a sada odbojku već dve godne. Svake subote imamo takmičenja i trenutno smo na petom mestu, naveo je u dahu Mihajlo Ristić.

Na teritoriji opštine Gračanica trenutno funkcioniše 29 registrovanih sportskih udruženja. Od sportova prednjače fudbal i odbojka. 

 Ostale vesti

U Prištini i Tirani spremaju zajedničku košarkašku ligu
Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, koja bi prema planovima u Prištini trebalo da startuje na jesen.
  • 08.05.2020
Fizička aktivnost je neophodna i za vreme izolacije u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa. Sportski stručnjaci tvrde da se trening može prilagoditi kućnim uslovima, te da je to idealan način za oslobađanje od stresa i napetosti, ali i poboljšanje kvaliteta života.
  • 16.04.2020
Preminuo Radomir Antić
Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid.
  • 06.04.2020
Gračanica: Kik boks klub “Panišer” niže medalje
Kik boks klub “Panišer” u Gračanici postoji od 2016. godine. Iako radi u skromnim uslovima, ovaj klub beleži zapažene rezultate. Na Prvenstvu Centralne Srbije u Aleksincu članovi “Panišera” su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
  • 06.03.2020
“Fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste”
Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi se uskoro mogao odigrati Međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima je i Fudbalski klub Partizan iz Beograda.
  • 02.03.2020
Kik-boks klub “Kosovska Mitrovica” osvojio 8 medalja u Aleksincu
Na prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Aleksincu, takmičari kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su 8 medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Jovanu Smiliću dodeljen pehar kao najboljem senioru u A klasi.
  • 02.03.2020