Vesti
Sport

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova

Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
 • 15.10.2021
 • 11:47 h
 • Sport
 • izvor: Kosova Press, Kim
 • komentara:
 • pregleda: 547
Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Detalj sa utakmice Kosovo - Albanija (Foto Fudbalski savez Kosova)

Odmah nakon odluke o smeni Šalanda, u raznim medijima su se pojavila mnoga imena kao alternative za mesto kosovskog selektora, uključujući i bivšeg selektora Albanije Đanija De Bjazija, brazilsku legendu Roberta Karlosa, bivšeg trenera Bajerna iz Minhena Feliksa Magata.

Međutim, za sada nema ničeg konkretnog po to pitanju.

Aljbert Bunjaki, deo organizacionog osoblja u okviru Fudbalskog saveza Kosova (FSK), a koji je u prošlosti bio i trener ove reprezentacije, naveo je da još nema ničeg konkretnog u vezi sa imenovanjem novog selektora Kosova i dodao da odluka "pripada predsedniku FSK Agimu Ademiju i Izvršnom odboru (IO) FSK-a.

"Prirodno je da će mnoga imena sada kružiti medijima. Moramo verovati u odabir gospodina Ademija i IO da će dati sve od sebe i siguran sam da će biti veliko interesovanje (kandidata)", naveo je Bunjaki u pisanom odgovoru za Kosova Press.

Upitan na šta misli kada kaže da će "biti veliko interesovanje", Bunjaki je odgovorio da je mesto selektora Kosova veoma privlačno zbog novih igrača i izvanrednih navijača koje ima.

"Ovo govorim na osnovu činjenice da Kosovo ima nove igrače i veoma veliki potencijal za razvoj, a kada se ovome pridruže i navijači ’Dardanci’, to je zaista mesto na kome bi vam mogli zavideti", naveo je on.

Na pitanje kada će biti doneta odluka o imenovanju novog selektora, Bunjaki je odgovorio da nije u njegovoj nadležnosti da to kaže.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
 • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
 • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
 • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
 • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

 • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

 • 06.03.2023