Vesti
Sport

Srbiji kazna zbog zastave sa natpisom ’’Nema predaje’’

Fudbalski savez Srbije kažnjen je sa 20 hiljada švajcarskih franaka od strane disciplinske komisije FIFA prema prijavi FS Kosova i FS Albanije.

Srbiji kazna zbog zastave sa natpisom ’’Nema predaje’’
Zastava u svlačionici srpskog fudbalskog tima u Kataru (Foto Instagram@Rodoljublje)

U obrazloženju se navodi da je prekršen član 11 kodeksa FIFA i član 4. Pravilnika FIFA za Svetsko prvenstvo 2022. godine u vezi sa zastavom istaknutom u svlačionici posle utakmice sa Brazilom.

Posle prvog meča u svlačionici Srbije je bila zastava sa mapom Kosova u bojama srpske zastave uz slogan „Nema predaje“.

U međuvremenu je Srbija završila učešće na SP 2022, posle samo tri odigrane utakmice, s tim da se protiv Švajcarske desio niz incideneta između fudbalera Srbije i švajcarskih reprezentativaca kosovskog porekla Granita Džake i Džerdana Šaćirija.

Kažnjen je i Fudbalski savez Hrvatske i to sa 50 hiljada franaka zbog uvreda dela navijača Milanu Borjanu, golmanu kanadske reprezentacije. Navijači su vređali Borjana, koji je Srbin rođen u Kninu i koji je tokom građanskog rata morao da izbegne iz Hrvatske.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023