Vesti
Sport

Sportsko druženje dece iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca

Na sportskom terenu u dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u Goraždevcu danas je organizovan jedan lep i zanimljiv sportski događaj. Samoorganizovano deca i roditelji iz Velike Hoče i Orahovca došli su da se druže sa decom i roditeljima iz Goraždevca. Današnji događaj počeo je minutom ćutanja za sve nastradale u Beogradu i Mladenovcu.
 • 13.05.2023
 • 18:47 h
 • Sport
 • izvor: Radio Goraždevac
 • komentara:
 • pregleda: 223
Sportsko druženje dece iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca
Sportsko druženje u Goraždevcu (Foto Radio Goraždevac)

Trener škole fudbala u osnivanju iz Velike Hoče Stanimir Mavrić čestitao je pre svega meštanima sutrašnju slavu sela Goraždevca.

„Zahvalio bi domaćinima što su nas ovako toplo primili. Ovo nam je drugi dolazak. Na početku bi da čestitam, u moje ime i u ime dece, sutrašnji praznik, Svetog proroka Jeremiju. Verujem da ovo može da zaživi i mislim da je ovo jedan dobar potez da se posle dugog niza godina ovako nešto organizuje van školskih aktivnosti. Ovo je dobro da bi se deca sklonila sa telefona, da ne gledaju televiziju i rijaliti programe, da se bave sportom. Razgovarao sam sa trenerom Vasilijem da ovo postane tradicija da jednom mesečno mi dođemo u Goraždevac i da jednom mesečno mi ugostimo vas, da bi se deca što više družila kao što sam se ja nekada družio sa drugarima iz Goraždevca“, rekao je Stanimir Mavrić.

Stanimir Mavrić dodaje, da veruje da ovakve sportkse aktivnosti mogu zaživeti ali i da očekuje podršku od nadležnih institucija.

„Ja sam već par akcija imao sa klincima i meni je žao već sada nemamo podršku institucija, ali se nadamo da će oni u budućnosti imati razumevanja za našu decu iz Goraždevca i Velike Hoče, kazao je Mavrić.

Trener škole fudbala u Goraždevcu Vasilije Srbljak kaže da je ovo dobra akcija gde deca mogu da se druže i međusobno upoznaju.

„Ovo je akcija koju smo organizovali ja i njihov sadašnji trener, i on pokušava isto kao i mi da oživi klub u Velikoj Hoči. Mislim da je ovo jedna dobra akcija da se deca druže i međusobno upoznaju“, kazao je Vasilije Srbljak.Ostale vesti

Rolan Garos o Đokovićevoj poruci: Nećemo ništa pokrenuti
Organizatori Rolan Garosa oglasili su se o poruci koju je na kameri juče napisao Novak Đoković.
 • 30.05.2023
Novakova poruka: Kosovo je srce Srbije, stop nasilju!
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Kovačevićem u ponedeljak, a posle duela je ostavio poruku: "Kosovo je srce Srbije!" Ispod toga, treći igrač sveta na kameri je napisao i "Stop nasilju".
 • 29.05.2023
Priština: Ceremonija potpisavanja memoranduma o organizaciji EP u džudou bez prevoda na srpski
Završno takmičenje Evropske džudo federacije za 2023. godinu biće održano 16. decembra u Prištini. Kosovo će biti domaćin jednodnevnog događaja za muškarce i žene u dve težinske kategorije: do 57 i 73 kilograma. Memorandum o saradnji u organizaciji otvorenog Evropskog prvenstva u džudou u Prištini su potpisali predstavnici lokalnog Ministarstva kulture, sporta i omladine, Evropske džudo federacije i Džudo saveza Kosova. Za novinare koji izveštavaju na srpskom jeziku nije bio obezbeđen prevod.
 • 23.05.2023
Đoković: Hoću da se vratim na Kosovo i krstim decu
Novak Đoković je u intervjuu za italijanski list Korijere dela Sera pričao o mnogim teniskim, ali i životnim temama. On je kazao da želi da se vrati na Kosovo sa suprugom da krsti decu.
 • 16.05.2023
Petlićima OFK Dif zlato na turniru u Leposaviću
Petlići OFK Dif iz Mitrovice pobednici su turnira u fudbalu koji je održan u Leposaviću, u organizaciji fudbalskog kluba "Kosmet".
 • 14.05.2023
Velika Hoča: Najmlađi fudbaleri dočekali goste iz Gračanice

Na sportskom terenu u dvorištu OŠ ”Svetozar Marković” u Velikoj Hoči, gosti iz omladinske škole FK “Gračanica” iz Gračanice igrali su fudbal protiv vršnjaka iz Orahovca i Velike Hoče koji od nedavno pohađaju Školu fudbala i svake nedelje vredno treniraju.

 • 01.05.2023