Vesti
Sport

Sportski uspesi plod saradnje

Mladi fudbaleri centralnog Kosova postižu izuzetne rezultate na turnirima zahvaljujući talentu, entuzijazmu i saradnji Fudbalskog saveza Kosova i Metohije i Opštine Gračanica, složili su se gosti “Dogovora!?”
Sportski uspesi plod saradnje
Detalj iz emisije (Foto KIM)

O uspesima sportista i stanju srpskog fudbala na Kosovu u Dogovoru!? govorili su Trajan Jovanović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova i Metohije (FSKiM), Nebojša Simić, predsednik fudbalskog saveza Kosovskog okruga (FSKO) i Dragan Dimitrijević, direktor za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport u Opštini Gračanica.

Oni su se složili da Škola fudbala u Gračanici funkcioniše zahvaljujući dobroj organizaciji i uigranosti trenera Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, koji rade sa mladim sportistima, i podršci Opštine Gračanica.

Nakon što su dečaci 2002. godišta na takmičenju u Šapcu osvojili drugo mesto u oviru Mini-maksi lige, ekipa fudbalera Škole fudbala iz Gračanice generacije 2005. postigli su veliki uspeh, osvojivši na završnici turnira u Subotici 4. mesto.

“Dečaci su igrali u Lazarevcu, gde su bili prvi. To ih je odvelo do Subotice gde smo se, na neki način, borili protiv beogradske ekipe, ekipe iz Novog Sada. To su mnogo moćniji timovi, ima više klinaca u tim gradovima. Mi smo mala sredina sa slabijim izborom, ali, ipak naši klinci su takvi da ne puštaju svakog tek tako da ih pobedi”, kazao je Jovanović iz FSKiM.

Dragan Dimitrijević je istakao da Opština Gračanica nastoji da finansijski podrži aktivnosti koje daju rezultate.

“Mi sa ljudima iz Škole fudbala imamo korektnu saradnju i naš deo posla je da obezbedimo tehničke uslove i da ono što oni rade u najboljoj meri ispratimo, od organizacije samog sportskog kompleksa, tehničkih uslova prilikom prevoza i takmičenje”, kazao je Dragan Dimitrijević.

Dečacima Škole fudbala, generacije 2002. u maju mesecu predstoji učešće na memorijalnom turniru u Italiji.

“Velika nam je čast što su nas pozvali da učestvujemo na tom turniru. Na njemu učestvuju ekipe svetskog kalibra, kao što su Real Madrid, Fijorentima, Lacio”, kazao je Nebojša Simić iz FKKO, koji je jedan od trenera u Školi fudbala.

Osim fudbalera mlađeg uzrasta, na centralnom Kosovu aktivni su i nešto stariji sportisti. Fudbaleri seniori su u ovoj sezoni već odigrali tri kola, dok pioniri startuju predstojećeg vikenda. Utakmice se u organizaciji Fudbalskog saveza Kosova i Metohije održavaju po srpskim sredinama centralnog Kosova, a Opština Gračanica finansijski je pomogla da se one odigraju.

“Delom se utakmice finansiraju sredstvima Fudbalskog saveza Srbije. Na godišnjem nivou 2 miliona dinara se uplaćuje i mi ta sredstva preusmeravamo na tri regiona, Kosovsko Pomoravlje, centralni deo i sever Kosova”, kazao je Jovanović istakavši da ta sedstva nisu dovoljna da pokriju troškove organizacije utakmica te da je pomoć opštine dobrodošla.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022