Vesti
Sport

Sportska progoza: Brazilu trofej Mundijala

Iako je finale svetskog prvenstva u Brazilu daleko jer se još igraju utakmice po grupama, sudeći prema spotskim prognozama izdvajaju se reprezentacije koje bi mogle da igraju finalnu utakmicu i osvoje trofej.
Sportska progoza: Brazilu trofej Mundijala
(Foto KIM)

U sportskim kladionicama u Gračanici, osim za utakmice koje se igraju tog dana, kladioničari mogu da popune tiket i za polufinalne i finalne utakmice Svetskog prvenstva.

Prema sportskim prognozama reprezentacije koje bi mogle da se nađu među četiri najbolje na svetu su Brazil, Nemačka, Holandija i Italija.

Dušan Krstić iz kladionice Mocart kaže da je najmanja kvota i ujedno najveća šansa za osvajanje prvenstva pripala Brazilu.

„Prema dosadašnjim sportskim prognozama Brazil ima naviše šanse da osvoji Svetsko prvenstvo. Kvota za prvaka Mundijala iznosi 2.45 i nju ima upravo domaćin Brazil“, kaže Krstić.    

Reprezentacije Španije i Engleske su veliko neprijatno iznenađenje za one koji vole fudbal. Iako su važili za jednog od favorita, Španci su završili takmičenje već posle dve utakcmice.

Jovica Stević iz Gračanice kaže da je ovogodišnji Mundijal na samom početku doneo velika iznenađenja.

„Pratim utakmice i iznenađen sam rezultatima. Reprezentacije Španije i Portugalije su me neprijatno iznenadile, a sa druge strane veliko prijatno iznenađenje je Kostarika koja je odigrala dve jako dobre utakmice i prošla u drugi krug. Ako nastave da igraju ovakvim tempom verujem da će stići do kraja“, kaže Stević.

Meštani centralnog Kosova uglavnom prate Svetsko prvenstvo. Svako ima svog favorita, a ekipa koja prema njihovom mišljenju ima najviše šanse da bude pobednik Mundijala je Nemačka.
Svetsko prvenstvo, očekivano, nije previše zanimljivo pripadnicama lepšeg pola.

Osim za popunu tiketa, sportske kladionice u Gračanici su mesto gde se rado prate utakmice i navija za omiljenu reprezentaciju. Do finala ima još dosta utakmica, a iznenađenjima nikad kraja.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022