Vesti
Sport

Španija ne želi da igra sa Kosovom na mundijalu

Ministarka spoljnih poslova Španije Aranča Gonsales Laja izjavila je da će vlada pregovarati sa Fifom, "prema pravilima fudbala", o uslovima odigravanja fudbalskog meča između Španije i Kosova.
Španija ne želi da igra sa Kosovom na mundijalu
Izvlačenje po grupama (Foto RTS)

Žreb kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine "umalo je spojio Srbiju i Kosovo", ali zbog posebnog pravila Fife, kosovski tim treba da igra u grupi B protiv reprezentacija tri države koje nisu priznale nezavisnost Kosova - Španije, Grčke i Gruzije, a priznaje ga samo Švedska.

Nemački portal Sport1.de preneo je da Španija ne želi da igra protiv Kosova.

"Španija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, ali to ne znači da Španija ne učestvuje na takmičenjima na kojima i Kosovo ima učešće. To smo već učinili na Mediteranskim igrama 2018. godine i na Svetskom prvenstvu za rukometaše do 21 godine", izjavila je Gonsales Laja, prenosi Europa Press.

Povodom pitanja da li će kosovska zastava i himna biti isticane tokom mečeva, ministarka je izjavila da to mora da se reši "pravilima Fife", koja, kako je pojasnila, nisu pravila međunarodnog prava o priznavanju država.

"Da bismo arbitrirali po kom modalitetu će biti odigrane utakmica između Španije i Kosova i između Grčke i Kosova, pregovaraćemo i razgovarati o tome sa Fifom, kao i uvek u skladu sa pravilima fudbala", rekla je Gonsales Laja.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023