Vesti
Sport

Slavlje u Prištini zbog osvajanja Balkan kupa

U Prištini se sinoć slavilo zbog pobede košarkaša Sigal Prištine koji su u finalu Balkanskog kupa u Somolkovsku pobedili bugarska ekipu Rilski čime su osvojili prvu međunarodnu titulu.
Slavlje u Prištini zbog osvajanja Balkan kupa
Košarkaški tim Sigal Priština(Foto snipview.com)

Istovremeno je košarkaš Sigal Prištine Dardan Beriša proglašen najboljim košarkašem lige.

U strogom centru Prištine okupio se veliki broj mladih ljudi, navijača prištinskog kluba koji su uzvikivali parole “šampioni” i “Sigal Priština”.

Odmah nakon pobede reagovali su i najviši kosovski zvaničnici .

Čestitke za ovaj uspeh su uputili predsednica Kosova Atifete Jahjaga, predsednik Skupštine Kadri Veselji, premijer Isa Mustafa i zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači.

Mustafa je na fejsbuku napisao kako ova pobeda dokazuje da su sportisti Kosova napravedno dugo godina bili izolovani i nisu mogli da učestvuju na međunarodnim takmičenjima.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021