Vesti
Sport

“Škurt” pobednik memorijalnog turnira u Gračanici

Memorijalni turnir „Igrajmo za budućnost pamtimo Dimitrija“ završen je pobedom ekipe „Škurt“ iz Gračanice.
“Škurt” pobednik memorijalnog turnira u Gračanici
Sa turnira u Gračanici (Foto Helikim)

U finalnoj utakmici domaći tim igrao je protiv prošlogodišnjeg pobednika „Dinamik Trejd“ iz Zvečana. Pobednički gol za ekipu „Škurt“ postigao je Stefan Tanasković iz Ugljara.

Nakon finalne utakmice podeljene su i nagrade i druga priznanja. Najbolji strelac na ovogodišnjem turniru je iz ekipe „Kuzmin“, najbolji golman iz ekipe „Lapljeg Sela“, a najbolji fudbaler iz ekipe pobednika.

Pobednički tim „Skurt“ osim trofeja i medalja, dobio je i novčanu nagradu u iznosu od 55.000 dinara. Drugoplasirani tim dobio je medalje, pehar i 30.000 dinara, a trećeplasirani 15.000.

Turnir na kojem su učestvovale 23 ekipe iz srpskih sredina na Kosovu počeo je 23. maja.

Tradicionalni turnir „Igrajmo za budućnost pamtimo Dimitrija“ igra se u čast sedamnaestogodišnjeg Dimitrija Popovića iz Gračanice koji je ubijen na današnji dan pre jedanaest godina ispred kioska brze hrane u Gračanici.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021