Vesti
Sport

Škola fudbala nastavlja sa dobrim rezultatima

Škola fudbala u Gračanici okuplja veliki broj dece, a iz godine u godnu postiže sve bolje rezultate, kaže trener Dragan Mandić.
Škola fudbala nastavlja sa dobrim rezultatima
Dragan Mandić (Foto KIM)

Škola fudbala funkcioniše u okviru Opštine Gračanica, postoji od 2002. godine i za vrlo kratko vreme njeni polaznici i treneri zabeleželi su zapažene rezultate. Škola trenutno okuplja oko 150 dece, generacije od 2006. do 1996.

Poslednji uspeh mladi fudbaleri ove škole ostvarili su početkom marta u okviru Mini-maksi lige u Kosovskoj Mitrovici, gde su generacije 2002, 2004 i 2005 ostvarile pobede protiv svojih vršnjaka.

„Dve generacije su prvaci Kosova i uskoro idemo da se takmičimo na državnom prvenstvu u Srbiji, na završnici Mini-maksi lige. Škola je otvorena za sve zainteresovane, cilj nam je da što više dece animiramo, nije cilj da samo nauče da igraju fudbal, nego da budu ljudi, da se druže, sklone sa ulica, da steknu radnu naviku. Nismo profesionalci, ali radimo dosta dobro, treninzi su ozbiljni“, kazao je Mandić u emisiji Uz jutarnju kafu na TV Centar.

Mandić ističe da su polaznici škole fudbala samo u ovoj godini bili učesnici pet turnira u Srbiji (Vrnjačkoj Banji, Nišu, Aleksandrovcu, Ćićevcu, Kruševcu), a da će ove godine, kao i prethodne, najverovatnije učestvovati na turniru u Italiji.

"Sa svakog takmičenja vraćali smo se sa medaljama. Ove godine učestvovaćemo na turnirima u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu. Nadamo se da ćemo učestvovati na turniru u Riminiju, u Italiji. Očekujemo da će nam neko pomoći oko odlaska, Opština Gračanica ili neka nevladina organizacija. Prošle godine igrali smo protiv Juventusa, Lacija i nismo se obrukali, a ove godine na turniru će učestvovati i Real Madrid, Čelsi“, kazao je Mandić.

On je kazao da sa polaznicima škole fudbala u Gračanici trenutno rade četiri trenera. U gračaničkom sprotskom kompleksu se nedeljno obavljaju dva do tri treninga, a vikendom je trening i utakmica.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022