Vesti
Sport

Sever za jug – humanost važnija od fudbala

Pod parolom "Sever za jug" u Novom Sadu je odigrana humanitarna fudbalska utakmica između klubova "Novi Sad" i "Mokra Gora" iz Zubinog Potoka. Susret je počeo simbolično u 12.44, a početni udarac izveli su sin pokojnog lidera Srba sa Kosova Olivera Ivanovića, Bogdan i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Sever za jug – humanost važnija od fudbala
Humanitarna utakmica (Foto Tanjug)

"Utakmica ima mnogo veći značaj od sportskog, ona pokazuje solidarnost severa sa jugom, zajedništvo i spremnost da u svakom trenutku pružimo pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji koji naročito danas živi u teškim uslovima", istakao je Vučević.

Milena Ivanović, supruga Olivera Ivanovića, vrlo je emotivno prokomentarisala ovu utakmicu.

"Ja sam posebno srećna danas, kao i Bogdan, jer dok god živi duh Olivera Ivanovića i on je među nama", rekla je Milena Ivanović.

Gradonačelnik Zubinog Potoka u ostavci Srđan Vulović zahvalio je Novosađanima na podršci koju pružaju naroda sa KiM.

"Nama ovo znači mnogo, jer je kod nas situacija teška, napeta, ljudi su nervozni i podrška braće iz severne pokrajine znak je da nismo sami i zaboravljeni", rekao je Vulović.

Sav prihod od ulaznica i donacije biće upućeni kao humanitarna pomoć Srbima na Kosovu, a utakmicu na stadionu "Detelinara" u Novom Sadu organizovali su RFK "Novi Sad" i organizacija "Moja Detelinara".Ostale vesti

“Sport u vreme koronavirusa“
Pandemija koronavirusa promenila je planove mnogim sportskim klubovima i takmičarima na Kosovu. Najviše su ih u proteklim mesecima pogodile mere ograničenog kretanja, jer nisu mogli da redovno treniraju, kao ni da učestvuju u brojnim takmičenjima. Međutim u poslednje vreme nastavili su sa svojim aktivnostima koje su  prilagodili epidemiološkim merama.
  • 10.07.2020
Odigrana memorijalna utakmica posvećena Saši Arsiću
Veterani fudbalskog kluba Gračanica i fudbalski klub Čaglavica odigrali su memorijalnu utakmicu u čast njihovog velikog druga i prijatelja Saše Ćire Arsića, godinu dana nakon njegove smrti. Memorijalnu utakmicu otvorio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
  • 05.07.2020
Sportski savez Srbije: Uskoro konkretna pomoć
Sastankom sa čelnicima "Sportskog saveza Kosova i Metohije" u Severnoj Mitrovici, delegacija "Sportskog saveza Srbije" (SSS) započela je juče trodnevnu posetu Kosovu, tokom koje će se upoznati sa problemima i radom sportskih radnika i klubova.
  • 03.07.2020
Određene kvalifikacione grupe za EP u rukometu
Održan je žreb za rukometno Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Srbija je u prvoj, a Kosovo u osmoj grupi.
  • 16.06.2020
Srbija ne može protiv Kosova u kvalifikacijama za EP
Rukometna reprezentacija Srbije sutra će saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. EHF je odlučila da se Srbija i Kosovo ne mogu sastati u kvalifikacijama.
  • 15.06.2020
Meldina sanja susret sa Novakom
Iako dvanaestogodišnja Meldina aktivno trenira u Prizrenu, u gradu nema zatvorenih teniskih sala, pa pravi velike pauze tokom zimskih meseci. Sve svoje pobede bi menjala za fotografiju sa Đokovićem.
  • 12.06.2020