Sever za jug – humanost važnija od fudbala

Pod parolom "Sever za jug" u Novom Sadu je odigrana humanitarna fudbalska utakmica između klubova "Novi Sad" i "Mokra Gora" iz Zubinog Potoka. Susret je počeo simbolično u 12.44, a početni udarac izveli su sin pokojnog lidera Srba sa Kosova Olivera Ivanovića, Bogdan i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Podeli ovaj članak sa:
  • Humanitarna utakmica (Foto Tanjug)

"Utakmica ima mnogo veći značaj od sportskog, ona pokazuje solidarnost severa sa jugom, zajedništvo i spremnost da u svakom trenutku pružimo pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji koji naročito danas živi u teškim uslovima", istakao je Vučević.

Milena Ivanović, supruga Olivera Ivanovića, vrlo je emotivno prokomentarisala ovu utakmicu.

"Ja sam posebno srećna danas, kao i Bogdan, jer dok god živi duh Olivera Ivanovića i on je među nama", rekla je Milena Ivanović.

Gradonačelnik Zubinog Potoka u ostavci Srđan Vulović zahvalio je Novosađanima na podršci koju pružaju naroda sa KiM.

"Nama ovo znači mnogo, jer je kod nas situacija teška, napeta, ljudi su nervozni i podrška braće iz severne pokrajine znak je da nismo sami i zaboravljeni", rekao je Vulović.

Sav prihod od ulaznica i donacije biće upućeni kao humanitarna pomoć Srbima na Kosovu, a utakmicu na stadionu "Detelinara" u Novom Sadu organizovali su RFK "Novi Sad" i organizacija "Moja Detelinara".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane