Vesti
Sport

Sever za jug – humanost važnija od fudbala

Pod parolom "Sever za jug" u Novom Sadu je odigrana humanitarna fudbalska utakmica između klubova "Novi Sad" i "Mokra Gora" iz Zubinog Potoka. Susret je počeo simbolično u 12.44, a početni udarac izveli su sin pokojnog lidera Srba sa Kosova Olivera Ivanovića, Bogdan i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Sever za jug – humanost važnija od fudbala
Humanitarna utakmica (Foto Tanjug)

"Utakmica ima mnogo veći značaj od sportskog, ona pokazuje solidarnost severa sa jugom, zajedništvo i spremnost da u svakom trenutku pružimo pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji koji naročito danas živi u teškim uslovima", istakao je Vučević.

Milena Ivanović, supruga Olivera Ivanovića, vrlo je emotivno prokomentarisala ovu utakmicu.

"Ja sam posebno srećna danas, kao i Bogdan, jer dok god živi duh Olivera Ivanovića i on je među nama", rekla je Milena Ivanović.

Gradonačelnik Zubinog Potoka u ostavci Srđan Vulović zahvalio je Novosađanima na podršci koju pružaju naroda sa KiM.

"Nama ovo znači mnogo, jer je kod nas situacija teška, napeta, ljudi su nervozni i podrška braće iz severne pokrajine znak je da nismo sami i zaboravljeni", rekao je Vulović.

Sav prihod od ulaznica i donacije biće upućeni kao humanitarna pomoć Srbima na Kosovu, a utakmicu na stadionu "Detelinara" u Novom Sadu organizovali su RFK "Novi Sad" i organizacija "Moja Detelinara".Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021