Vesti
Sport

Selektor reprezentacije na trenigu rukometaša iz Štrpca

Delegacija Rukometnog saveza Srbije na čelu sa selektorom kadetske reprezentacije Aleksandrom Radosavljevićem boravi u dvodnevnoj poseti opštini Štrpce, tokom koje je posetila rukometni klub ali i dve škole.
Selektor reprezentacije na trenigu rukometaša iz Štrpca
Delegacija RSS sa mladim rukometašima iz Štrpca (Foto TV Herc)

Tokom dvodnevne posete delegacije Rukometnog saveza Srbije opštini Štrpce, selektor kadetske reprezentacije Aleksandar Radosavljević održao je tri treninga sa članovima rukometnog kluba "Štrpce". Kako je istakao, mlade rukometaše iz Sirinićke Župe zapazio je zahvaljujući specifičnom načinu igre.

"Ekipu Štrpca sam upoznao pre par godina na Otvorenom turniru u Požarevcu i tada sam sa trenerom uspostavio prvi kontakt i tada mi se svidela ekipa. Jednostavno način igranja je bio malo specifičan a trener mi je rekao da oni treniraju na travi. Mene je to toliko fasciniralo da sam svim kolegama pričao i oni ne mogu da zamisle da se i na taj način može sprovesti trening u rukometu. Nadam se da će u bliskoj budućnosti neko iz ove sredine biti u reprezentaciji Srbije".

"Ono što je meni fascinantno su uslovi pod kojim oni rade, jer stvarno ovoj deci treba podići spomenik imajući u vidu da vežbaju na veštačkoj travi koja je apsolutno nikakava podloga za rukomet. Ovo je za jedno poštovanje i ja ću te utiske preneti Upravnom odboru", kazao je Aleksandar Đorđević, član upravog odbora RSS, obećavši materijalnu pomoć za rukometaše iz Štrpca.

Poseta je izazvala veliko interesovanje rukometaša iz Štrpca koji su učesnici svih turnira mlađih selekcija u okviru RSS.

"To uopšte nije mala stvar za rukometni klub kao što je naš. Naša finansijska situacija je loša kao i naši uslovi na treningu. Dolazak kadetskog selektora Srbije uopšte nije mala stvar i puno će ovo da nam znači za dalje treniranje kao motiv, " kazao je mladi rukometaš Stefan Ristić.

Njegov saigrač Veljko Đurinac kaže da su saveti čoveka sa toliko iskustva za njih veoma značajni.

"To je jedan motiv više da radimo i da se trudimo da uspemo u ovom sportu".

Trener Rukometnog kluba Boban Mladenović ne krije zadovoljstvo zbog dolaska kolega iz RSS i ističe da je jedan od razloga posete obeležavanje desetogodišnjice postojanja kluba.

"Prošla je jedna decenija, jedna dekada. Ono što krasi naš klub kroz minuli period su ta naša dela, ti rezultati naše dece koja su postala veoma zapažena, tako da imamo tu čast da sa nama radi selektor Kadetske reprezentacije Srbije Saša Radosavljević".

Miladinović kaže da je povod za dolazak selektora to što su tri igrača kluba iz Štrpca na širem spisku reprezentacije Srbije.

Delegacija RSS posetila je i Ekonomsko-trgovinsku školu "Jovan Cvijić" u Štrpcu kao i OŠ "Šarski odred" u Sevcu gde su sa učenicima održani pokazni trenizi.Ostale vesti

U Prištini i Tirani spremaju zajedničku košarkašku ligu
Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, koja bi prema planovima u Prištini trebalo da startuje na jesen.
  • 08.05.2020
Fizička aktivnost je neophodna i za vreme izolacije u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa. Sportski stručnjaci tvrde da se trening može prilagoditi kućnim uslovima, te da je to idealan način za oslobađanje od stresa i napetosti, ali i poboljšanje kvaliteta života.
  • 16.04.2020
Preminuo Radomir Antić
Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid.
  • 06.04.2020
Gračanica: Kik boks klub “Panišer” niže medalje
Kik boks klub “Panišer” u Gračanici postoji od 2016. godine. Iako radi u skromnim uslovima, ovaj klub beleži zapažene rezultate. Na Prvenstvu Centralne Srbije u Aleksincu članovi “Panišera” su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
  • 06.03.2020
“Fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste”
Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi se uskoro mogao odigrati Međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima je i Fudbalski klub Partizan iz Beograda.
  • 02.03.2020
Kik-boks klub “Kosovska Mitrovica” osvojio 8 medalja u Aleksincu
Na prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Aleksincu, takmičari kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su 8 medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Jovanu Smiliću dodeljen pehar kao najboljem senioru u A klasi.
  • 02.03.2020