Vesti
Sport

Selektor reprezentacije na trenigu rukometaša iz Štrpca

Delegacija Rukometnog saveza Srbije na čelu sa selektorom kadetske reprezentacije Aleksandrom Radosavljevićem boravi u dvodnevnoj poseti opštini Štrpce, tokom koje je posetila rukometni klub ali i dve škole.
Selektor reprezentacije na trenigu rukometaša iz Štrpca
Delegacija RSS sa mladim rukometašima iz Štrpca (Foto TV Herc)

Tokom dvodnevne posete delegacije Rukometnog saveza Srbije opštini Štrpce, selektor kadetske reprezentacije Aleksandar Radosavljević održao je tri treninga sa članovima rukometnog kluba "Štrpce". Kako je istakao, mlade rukometaše iz Sirinićke Župe zapazio je zahvaljujući specifičnom načinu igre.

"Ekipu Štrpca sam upoznao pre par godina na Otvorenom turniru u Požarevcu i tada sam sa trenerom uspostavio prvi kontakt i tada mi se svidela ekipa. Jednostavno način igranja je bio malo specifičan a trener mi je rekao da oni treniraju na travi. Mene je to toliko fasciniralo da sam svim kolegama pričao i oni ne mogu da zamisle da se i na taj način može sprovesti trening u rukometu. Nadam se da će u bliskoj budućnosti neko iz ove sredine biti u reprezentaciji Srbije".

"Ono što je meni fascinantno su uslovi pod kojim oni rade, jer stvarno ovoj deci treba podići spomenik imajući u vidu da vežbaju na veštačkoj travi koja je apsolutno nikakava podloga za rukomet. Ovo je za jedno poštovanje i ja ću te utiske preneti Upravnom odboru", kazao je Aleksandar Đorđević, član upravog odbora RSS, obećavši materijalnu pomoć za rukometaše iz Štrpca.

Poseta je izazvala veliko interesovanje rukometaša iz Štrpca koji su učesnici svih turnira mlađih selekcija u okviru RSS.

"To uopšte nije mala stvar za rukometni klub kao što je naš. Naša finansijska situacija je loša kao i naši uslovi na treningu. Dolazak kadetskog selektora Srbije uopšte nije mala stvar i puno će ovo da nam znači za dalje treniranje kao motiv, " kazao je mladi rukometaš Stefan Ristić.

Njegov saigrač Veljko Đurinac kaže da su saveti čoveka sa toliko iskustva za njih veoma značajni.

"To je jedan motiv više da radimo i da se trudimo da uspemo u ovom sportu".

Trener Rukometnog kluba Boban Mladenović ne krije zadovoljstvo zbog dolaska kolega iz RSS i ističe da je jedan od razloga posete obeležavanje desetogodišnjice postojanja kluba.

"Prošla je jedna decenija, jedna dekada. Ono što krasi naš klub kroz minuli period su ta naša dela, ti rezultati naše dece koja su postala veoma zapažena, tako da imamo tu čast da sa nama radi selektor Kadetske reprezentacije Srbije Saša Radosavljević".

Miladinović kaže da je povod za dolazak selektora to što su tri igrača kluba iz Štrpca na širem spisku reprezentacije Srbije.

Delegacija RSS posetila je i Ekonomsko-trgovinsku školu "Jovan Cvijić" u Štrpcu kao i OŠ "Šarski odred" u Sevcu gde su sa učenicima održani pokazni trenizi.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023