Vesti
Sport

Selektor reprezentacije na trenigu rukometaša iz Štrpca

Delegacija Rukometnog saveza Srbije na čelu sa selektorom kadetske reprezentacije Aleksandrom Radosavljevićem boravi u dvodnevnoj poseti opštini Štrpce, tokom koje je posetila rukometni klub ali i dve škole.
Selektor reprezentacije na trenigu rukometaša iz Štrpca
Delegacija RSS sa mladim rukometašima iz Štrpca (Foto TV Herc)

Tokom dvodnevne posete delegacije Rukometnog saveza Srbije opštini Štrpce, selektor kadetske reprezentacije Aleksandar Radosavljević održao je tri treninga sa članovima rukometnog kluba "Štrpce". Kako je istakao, mlade rukometaše iz Sirinićke Župe zapazio je zahvaljujući specifičnom načinu igre.

"Ekipu Štrpca sam upoznao pre par godina na Otvorenom turniru u Požarevcu i tada sam sa trenerom uspostavio prvi kontakt i tada mi se svidela ekipa. Jednostavno način igranja je bio malo specifičan a trener mi je rekao da oni treniraju na travi. Mene je to toliko fasciniralo da sam svim kolegama pričao i oni ne mogu da zamisle da se i na taj način može sprovesti trening u rukometu. Nadam se da će u bliskoj budućnosti neko iz ove sredine biti u reprezentaciji Srbije".

"Ono što je meni fascinantno su uslovi pod kojim oni rade, jer stvarno ovoj deci treba podići spomenik imajući u vidu da vežbaju na veštačkoj travi koja je apsolutno nikakava podloga za rukomet. Ovo je za jedno poštovanje i ja ću te utiske preneti Upravnom odboru", kazao je Aleksandar Đorđević, član upravog odbora RSS, obećavši materijalnu pomoć za rukometaše iz Štrpca.

Poseta je izazvala veliko interesovanje rukometaša iz Štrpca koji su učesnici svih turnira mlađih selekcija u okviru RSS.

"To uopšte nije mala stvar za rukometni klub kao što je naš. Naša finansijska situacija je loša kao i naši uslovi na treningu. Dolazak kadetskog selektora Srbije uopšte nije mala stvar i puno će ovo da nam znači za dalje treniranje kao motiv, " kazao je mladi rukometaš Stefan Ristić.

Njegov saigrač Veljko Đurinac kaže da su saveti čoveka sa toliko iskustva za njih veoma značajni.

"To je jedan motiv više da radimo i da se trudimo da uspemo u ovom sportu".

Trener Rukometnog kluba Boban Mladenović ne krije zadovoljstvo zbog dolaska kolega iz RSS i ističe da je jedan od razloga posete obeležavanje desetogodišnjice postojanja kluba.

"Prošla je jedna decenija, jedna dekada. Ono što krasi naš klub kroz minuli period su ta naša dela, ti rezultati naše dece koja su postala veoma zapažena, tako da imamo tu čast da sa nama radi selektor Kadetske reprezentacije Srbije Saša Radosavljević".

Miladinović kaže da je povod za dolazak selektora to što su tri igrača kluba iz Štrpca na širem spisku reprezentacije Srbije.

Delegacija RSS posetila je i Ekonomsko-trgovinsku školu "Jovan Cvijić" u Štrpcu kao i OŠ "Šarski odred" u Sevcu gde su sa učenicima održani pokazni trenizi.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021