Vesti
Sport

Sajam sporta na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici

Uručenjem sportske opreme počeo je danas u podne mali Sajam sporta na Trgu braće Milića u Kosovskoj Mitrovici. Opremu je predsedniku Sportskog saveza za Kosovo i Metohiju, Goranu Kovaču uručio predsednik Sportskog saveza Srbije i svetski šampion u rvanju, Davor Štefanek.
Sajam sporta na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici
Detalj sa sajma u Mitrovici (Foto Kossev)

Oni su potom obišli štandove na ovom sajmu i razgovarali sa najmlađima.

Mitrovičko šetališta danas je puno onih najmlađih.

Na sajmu su kako bi se družili sa vršnjacima ali i kako bi pokazali svoje sportske veštine.

Igrao se i fudbal, postavljena je i mreža za odbojku, bilo je i košarkaša, a svoje umeće prikazali su i karatisti.

Štefanek je pre podneva stigao u Kosovsku Mitrovicu.

On se najpre sastao sa predsednikom i potpredsednikom Sportskog saveza KiM, Goranom Kovačom i Sinišom Lazićem, generalnim sekretarom Ivanom Dimitrijevićem i predsednikom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandrom Spirićem.

Predsednik Sportskog saveza Srbije kazao je da mu je drago što je ponovo u Kosovskoj Mitrovici.

O problemima sa kojima se suočavaju klubovi sa KIM prethodnog puta kada je boravio ovde pre dva meseca informisao se i sada ih „rešavaju“, kazao je Štepanek.

Ipak danas je ovde kako bi kao prvi predsednik Spotskog saveza Srbije organizovao upravo i prvi sajam sporta na KiM- jer deca to zaslužuju.

„Kao što zaslužuju deca iz Kragujevca, Subotice, Novog Sada, iste uslove zaslužuju i deca sa KiM“ kaže Štepanek.

Sa ovdašnjim Sportskim savezom kako kaže ima izvanrednu saradnju.

„Ja sam čovek koji se borio, sportista. Davao sam svoj maksimum dok sam bio sportista na strunjači. Isto tako daću svoj maksimum kao funkcioner i daću sve od sebe da sport u Srbiji i na KiM bude još bolji i još jači“, poručio je danas Štepanek iz Kosovske Mitrovice.

Praznik u Kosovskoj Mitrovici – ocenio je predsednik PO Kosovska Mitrovica današnji dan.

Za Sprića ova poseta delegacije SSS je značajna, ohrabrujuća i pokazuje težnju ka zdravom stilu života dece i omladine.

Kazao je i da se najviše ulaže u budućnost, a prema Sprićevim rečima, budućnost su upravo mališani sportskih klubova u Kosovskoj Mitrovici u velikom broju.

Svaka podrška je bitna ocenio je Sprić i za pokrajinski Savez i za klubove.

Ipak kazao je i da poteškoća u sportu ima.

„Svi zajedno založićemo se da lopta i igra pobede“ poručio je Sprić i naglasio da politika ne sme da ugrožava i uskraćuje život mališanima i omladini.

Sa druge strane, predsednik Sportskog saveza KiM, Goran Kovač podsetio je na to kako je ova treća poseta za godinu dana predstavnika Sportskog saveza Srbije.

„Danas je praznik sporta u Kosovskoj Mitrovici i mi imamo privilegiju da smo danas među deset gradova u Srbiji koji organizuju mali sajam sporta“, poručio je Kovač.

Dodao da je ovaj sajam sporta ne samo Kosovske Mitrovice već i celog Kosova i Metohije.Ostale vesti

Rolan Garos o Đokovićevoj poruci: Nećemo ništa pokrenuti
Organizatori Rolan Garosa oglasili su se o poruci koju je na kameri juče napisao Novak Đoković.
  • 30.05.2023
Novakova poruka: Kosovo je srce Srbije, stop nasilju!
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Kovačevićem u ponedeljak, a posle duela je ostavio poruku: "Kosovo je srce Srbije!" Ispod toga, treći igrač sveta na kameri je napisao i "Stop nasilju".
  • 29.05.2023
Priština: Ceremonija potpisavanja memoranduma o organizaciji EP u džudou bez prevoda na srpski
Završno takmičenje Evropske džudo federacije za 2023. godinu biće održano 16. decembra u Prištini. Kosovo će biti domaćin jednodnevnog događaja za muškarce i žene u dve težinske kategorije: do 57 i 73 kilograma. Memorandum o saradnji u organizaciji otvorenog Evropskog prvenstva u džudou u Prištini su potpisali predstavnici lokalnog Ministarstva kulture, sporta i omladine, Evropske džudo federacije i Džudo saveza Kosova. Za novinare koji izveštavaju na srpskom jeziku nije bio obezbeđen prevod.
  • 23.05.2023
Đoković: Hoću da se vratim na Kosovo i krstim decu
Novak Đoković je u intervjuu za italijanski list Korijere dela Sera pričao o mnogim teniskim, ali i životnim temama. On je kazao da želi da se vrati na Kosovo sa suprugom da krsti decu.
  • 16.05.2023
Petlićima OFK Dif zlato na turniru u Leposaviću
Petlići OFK Dif iz Mitrovice pobednici su turnira u fudbalu koji je održan u Leposaviću, u organizaciji fudbalskog kluba "Kosmet".
  • 14.05.2023
Sportsko druženje dece iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca
Na sportskom terenu u dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u Goraždevcu danas je organizovan jedan lep i zanimljiv sportski događaj. Samoorganizovano deca i roditelji iz Velike Hoče i Orahovca došli su da se druže sa decom i roditeljima iz Goraždevca. Današnji događaj počeo je minutom ćutanja za sve nastradale u Beogradu i Mladenovcu.
  • 13.05.2023