Vesti
Sport

Šahovski turnir u Štrpcu

U Domu kulture ,,Sveti Sava" u Štrpcu održan je šahovski turnir za učenike osnovnih i srednjih škola.
Šahovski turnir u Štrpcu
Prvoplasirani na turniru (Foto Miodrag Krupljanin)

Učestvovovalo je 13 takmičara a prvo mesto osvojila je učenica šestog razreda Petkana Klisarić iz Štrpca sa 10 poena. Drugo mesto pripalo je Danilu Geriću a treće Stefanu Stojanoviću.

Turnir je kao i predhodnih godina ogranizovao šahovski klub ,,Mita Staletovic-Tesla" pod pokroviteljstvom opštine Štrpce.

Igralo se po “Berger sistemu” po brzopoteznom tempu. Medalje i doplome najuspešnijima uručio je direktor Doma kulture Zlatko Stanojević.

Prema rečima organizatora sledeće takmičenje će biti održano u oktobru.Ostale vesti

Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023
Kik boks klub ’’028’’ osvojio četiri medalje na Državnom prvenstvu
Kik boks klub „028“ nastavlja da niže nove uspehe. Ovog vikenda izborili su se za ukupno četiri medalje.
  • 05.03.2023
Đoković apsolutni vladar tenisa - 378. nedelja na čelu ATP liste
Novak Đoković je oborio još jedan rekord. Nakon što se prošlog ponedeljka izjednačio sa Štefi Graf po broju nedelja na čelu liste, Novak je jedini u istoriji tenisa koji je uspeo da 378. nedelja provede na vrhu.
  • 27.02.2023